„Мъже в синьо“ на кървавата баня в Crocus City Hall

Венцислав Христов 2.8k 

NEXTA разпозна агенти на руските тайни служби в Crocus City Hall по време на атентата.

Вече разказахме за странностите, заснети на едно от видеата. Няколко минути преди началото на стрелбата в концертната зала се виждаха няколко еднакво облечени мъже в сини пуловери и дънки. Първо се споглеждаха подозрително, а след това започнаха да призовават тълпата да „затвори вратите“, което доведе до огромна загуба на хора. Нашата редакция предположи, че това може да са служители на ФСБ, поради далеч нечистата им репутация по отношение на терористичните атаки в Русия.

Продължавайки да изучаваме информацията от отворени източници, се опитахме да идентифицираме „мъжете в синьо“, които събудиха подозренията ни. Поради лошото качество на видеото е трудно да се сравнят лицата на тези мъже с отворената база данни. Но все пак успяхме да намерим един предполагаем „офицер от ФСБ“.
На видеото от концертната зала по някое време се вижда как един от „мъжете в синьо“ слиза от горния ред, вместо да напуска залата като всички останали. Тогава той подкрепя призивите за затваряне на вратите. Лицето му се вижда ясно, така че успяхме да намерим снимка на много подобен човек в открити източници.

Тази снимка е публикувана на сайта на общинска институция „Спортен център Сосенски“. Снимката показва мъж, който получава награда за трето място в състезание по борба. Композицията и общите черти на лицето доста приличат на един от „мъжете в синьо“ от концертната зала.

На този етап ни застигна още една „неочаквана случайност“. В московското селище Сосенское, където е базиран този спортен център, се намира централата на Руското външно разузнаване.
Историята за „мъжете в синьо“ обаче не приключи само с едно видео. В кадрите от ареста на един от терористите обърнахме внимание и на „цивилните“ дрехи на служителите на реда.
Както можете да видите, той също е син. Предполагаме, че конкретно в случая с терористичната атака „агентите под прикритие“ са използвали тези популярни цветове, за да не се открояват от тълпата и в същото време да имат маркер „приятел“ или „враг“. За да не бъдат убити от изпълнителите на кървавата баня.

- РЕКЛАМА -

Освен това, ако анализираме кадрите от видеото в залата преди снимките, можем да забележим друг „човек в синьо“, който седи зад автора на видеото. Лицето на този предполагаем служител на ФСБ може да се сравни с кадрите от задържането на един от терористите. Да, лицето му е скрито от маска, но чертите му, формата на главата му, позицията на очите му показват, че това е един и същ човек.

 

 

 

 

източник: Нехта Х

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…

- РЕКЛАМА -