Плувец на 92 изби рибата в басейн

MyRodopi 1.4k 

Тодор Керчев на 92 г. спечели наградата за най-възрастен състезател на проведения  в Смолян Международен турнир по плуване „Родопа  Смолян мастърс“.

Близо 240 плувци от България, Сърбия и Гърция участваха в петото издание на турнира за ветерани, организиран от плувен клуб „Родопа Смолян“.   Със състезанието се отбелязва и 50-годишнината на плувния спорт в Смолян, заяви пред БТА Никола Анастасов, председател  на плувен клуб „Родопа Смолян“ – ветерани.

Международният  турнирсе проведе в плувния басейн на Смолян  в 13 възрастови групи за ветерани. Тазгодишното издание е с рекордно участие на плувци, а според организаторите е напомняне за успешната плувна школа на Смолян, дала олимпийски и световни медалисти.

За откриването на турнира пристигна шампионът  Петър Стойчев, а  с видео обръщения се включиха и другите легендарните плувци на Смолян Антоанета Френкева и Михаил Савов.  Международният турнир е празник за плувния клуб и за Смолян, искаме дълги години да  се осъществява, заяви Никола Анастасов.

- РЕКЛАМА -

Най-възрастният ветеран на турнира,  92-годишният  Тодор Керчев заяви, че плуването е спортът на дълголетието. Той  се състезава от 1950 г., включително и на плувни маратони. Поддържа спортната си форма на близо вековна възраст с плуване три пъти седмично по 1500 м.

Етикети:
Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Украинците свалиха още един Су-25

Ден преди това военнослужещи от 110-а бригада вече свалиха един вражески самолет Су-25*, а днес отново се отличиха с точен…

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

- РЕКЛАМА -