Почина мъжът, пребит от съседа си

MyRodopi 1.6k 

Мъжът, който пострада при сбиване със съселянин в неделинското село Кочани, е починал в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Св. Георги“ в Пловдив, каза за БТА окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.

„Предстои преквалифициране на обвинението в причиняване на смърт по непредпазливост. Очакваме Районна прокуратура – Смолян да ни изпрати материалите по досъдебното производство“, добави Симов.

78-годишният мъж пострада след побой при спор за имот на 1 март следобед в неделинското село Кочани. Свидетел на боя станала съпругата на починалия. Пострадалият бе транспортиран в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив  в кома и с опасност за живота, със счупена черепна кост.

Във вторник наблюдаващият прокурор поиска налагане на мярка „задържане под стража“ спрямо 71-годишния мъж, обвинен в причиняване на телесна повреда.

- РЕКЛАМА -

Районният съд в Златоград обаче не уважи искането и постанови „парична гаранция“ от 500 лева. Пред съда мъжът отрича да е извършил престъплението и посочва, че неговият съселянин сам е паднал и се е ударил.

Очаква се Окръжната прокуратура да прецени дали ще поиска от съда налагане на мярка „задържане под стража“.

Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…

- РЕКЛАМА -