Празнична програма на bTV

MyRodopi 1.3k 

На „Велика събота“ гости в уикенд блока „Тази събота и неделя“ на bTV ще бъдат свещеникът отец Георги Фотакиев, който дава нов шанс за живот на наркозависими, боксьорът Кубрат Пулев, който има рожден ден, историкът проф. Петър Стоянович със своето ново седмично коментарно участие по важна историческа тема, водещата на „Dancing Stars” Александра Раева и най-добрият химик в света – 23 годишният българин Виктор Лилов.

 

В деня, в който празнуваме Христовото възкресение – неделя, bTV ще предложи специално издание на „Тази събота и неделя“ от Банско, за да покаже местните традиции, някои от които – уникални за България. Водещият Митьо Маринов ще разговаря за бъдещето на планинския град с кмета Стойчо Баненски и представители на хотелиерския бизнес. Повелителите на планината – легендарните спасители на Банско ще дадат съвети на туристите, най-добрият ни ски алпинист Никола Калистрин ще разкаже за своите рекорди, а колоритната група „Бански старчета“ ще изпълни специален великденски поздрав за зрителите на bTV. В студиото в София ще бъде водещата Бесте Сабри, която ще посрещне семейството на майстор Калин Евтимов от „Бригада Нов дом“ и човекът с две изкуствени сърца – Мартин Кожуклиев.

 

- РЕКЛАМА -

Документалната поредица “bTV разказва“ ще покаже на „Велика неделя“ от 16:00 часа история за чудото на живота и за голямата сила, събрана в майчината и бащина любов. Епизодът „До: моето чудо“ с автори Радиана Божикова, Александр Осиченко и Добромир Иванов, ще срещне зрителите с три майки и техните недоносени бебенца, както и с неонатолозите, които се борят заедно с тях на границата между живота и смъртта.

 

Публицистичното предаване „120 минути“ също ще предложи специално Великденско издание. Водещият Светослав Иванов и екипът на предаването са подготвили теми и разговори за духа и вярата в доброто. Очаквайте неочаквани и обичани българи, чиито думи имат значение. Сред тях ще бъдат двойката от „Dancing Stars” д-р Неделя Щонова и Атанас Месечков, водещата на „Вкусът на България“ Мария Жекова, журналистът Георги Милков, актьорът Николай Сотиров и др. Журналистите на bTV Стоян Георгиев, Марин Николов и Николета Маданска ще покажат неочаквани, но безкрайно любопитни репортажи.

 

На 6 май – Ден на храбростта и празник на българската армия, сутрешният блок „Тази сутрин“ ще продължи до 10.30 часа. Екипът на предаването и водещият Златимир Йочев ще проследят за зрителите тържествения ритуал по водосвет на бойните знамена и знамената-светини от паметника на Незнайния воин в София.

 

На Гергьовден от 20:00 часа bTV ще излъчи филм с песни от концерт на Лили Иванова, бекстейдж кадри и интервюта с нейния екип.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

Джипът на НСО с К. Петков се е движил със 160 км/ч при катастрофата

"Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на входа на Аксаково не е имал добра видимост заради пътни…

- РЕКЛАМА -