Причината за пожара, убил актриса, до 2 м.

MyRodopi 2.9k 

Два месеца е срокът за разследването на пожара, погубил актрисата Емилия Ованесян /67/ на 19 януари в апартамента й в Новия център на Смолян, съобщиха от Окръжна прокуратура, под чието ръководство се извършва разследване по досъдебно производство за установяване на причините за пожара.

Както съобщихме, актрисата е намерена обгоряла в напълно опожарената си стая в апартамента, а други две жени от жилището над това на Ованесян, са били обгазени.

Те са на 39 и на 37 години. По-леко са пострадали и 17-годишно момиче и 15-годишно момче.

На 19 януари 2024 г., около 00,35 ч., на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент в Смолян. Жилището е собственост на 67-годишната Емилия Ованесян.

- РЕКЛАМА -

След получаване на сигнала на място са пристигнали полицейски екипи и пожарникари, които са угасили огъня.

При пожара е загинала Ованесян, като тялото й е било открито в една от стаите.

Обгазяване са получили други четири лица – две жени, на 37 г. и на 39 г., 15-годишно момче и 17-годишно момиче, които живеели в съседство. Те са били откарани  и настанени в болница.

Окръжна прокуратура – Смолян обещава обективно, пълно и всестранно разследване за изясняване на фактите и обстоятелствата във връзка с възникналия пожар.

По досъдебното производство се разпитват свидетели, ще бъдат назначени съдебномедицинска, пожаротехническа и др. експертизи, както и приобщени веществени доказателства и др.

Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Доли Партън мечтае за Рожен

Доли Партън (1946) – най-голямата певица в историята на кънтрито, със 7 Грами, 10 награди на Асоциацията на американското кънтри,…

Соколите от Марково клъвнаха Асеновец

Сокол (Марково) клъвна гостуващия тим на Асеновец 3:2 в голово зрелище. Мачът бе от 31-ия кръг на Югоизточна трета лига,…

Наградиха 4 от „Аякс“ в Куклен

Кметът на община Куклен връчи грамоти на ученици от СУ “Отец Паисий” за високи спортни постижения през март 2024г. Четирима…

ВиК в Куклен: Не поливайте с питейна вода

„ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД – Пловдив, предупреждава жителите на община Куклен, че във връзка с настъпване на летния сезон, очертаващото…

Загубена дебитна карта с пин в Кричим

Гергана Тодорова съобщава, че е намерена загубена дебитна карта в аптека Марешки в Кричим. Картата е на името на Надка…

- РЕКЛАМА -