ПУ в Смолян с нова специалност

MyRodopi 1.5k 

Филиалът на Пловдивския университет в Смолян разкрива нова специалност, съобщи за БТА директорът проф. д.ф.н. Елена Николова. Тя посочи, че на 25 март Академичният съвет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” е утвърдил разкриването на нова специалност във филиала в Смолян – „Биология и английски език“, която е акредитирана в Биологическия факултет с висока оценка от Националната агенция по оценяване и акредитация.

„Разкриването на тази специалност в Смолян е обусловено от дългогодишните традиции на Филиала в подготовката на педагогически специалисти за нуждите на нашия регион, както и от нарастващия интерес към добро владеене на английски език в природните науки. Това поражда и необходимостта от нов тип специалисти, съчетаващи добра теоретична и практическа подготовка в две основни области на познанието – биология и английски език“, каза още проф. Николова.

Успешно завършилите специалността получават професионална квалификация учител по биология и по английски език.

Това е шестата хибридна специалност в педагогическото направление наред с „Български език и английски език“, „Български език и история”, „История и география”, „Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт” и „Математика, информатика и информационни технологии”.

- РЕКЛАМА -

От няколко години във Филиала е въведен онлайн прием на кандидатстудентски документи, което улеснява кандидатите. Приемът за учебната 2024/2025 г. стартира на 1 април. На официалния сайт и на фейсбук страницата на филиала са представени осемте специалности.

За новата учебна година може да се кандидатства с оценка от матурата или от конкурсен изпит, като балообразуваща е по-високата оценка. Очаква се тази година всички специалности държавна поръчка да бъдат освободени от такси.

„Кандидат-студентите, които изберат Филиал – Смолян, са добре дошли. Уверявам ги, че ще бъдат обгрижвани от преподавателите така, както в големия университет е невъзможно да се случи. Ще получат същата подготовка – и теоретична, и практическа, каквато ще получат и в университета-майка“, посочи още директорът на Филиала проф. д.ф.н. Елена Николова.

 

Етикети:
Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Бодрум – лятна дестинация на безграничен лукс

Бодрум е един от най-посещаваните и луксозни курорти в Егейска Турция. Всяка година първокласните хотели в града приветстват над един…

Певицата Хелене Фишер е родена в Сибир

Хелене Фишер изглежда толкова красива и привлекателна с очарователния си стил и очи. Германската певица Фишер е родена на 5…

Касандра Питърсън отваря кутията…

… на Пандора с ролята си на хорор хостесата в Elvira, Mistress of the Dark – телевизионна серия, въртяща се от началото…

Карла Гуджино е с един бъбрек от дете

Карла Гуджино е родена на 29 август 1971 г. в Сарасота, Флоридa, и претърпява операция на бъбрек още четиригодишна. Премества…

Продава панорамен имот 2800м2 на метри от къщи в с. Извор

код 62231. Панорамен поземлен имот 2800м2, с лице 25м. на шосето за селото, в самото начало на селото, вдясно, с…

- РЕКЛАМА -