Роуз Макгоън е първата…

MyRodopi 1k 

… актриса, която през есента на 2017 г. разкрива пред Ню Йорк таймс за сексуалните посегателства на овластени нагнати в Холивуд над жени.

Тя разказа, че е била изнасилена от Хари Уайнстайн, а след думите и тръгна лавина от обвинения срещу продуценти и актьори от страна на жени.

Уайнстайн, разбира се, отрича, а делото е насрочено за септември. Макгоън обаче е ядосана, че Таймс спечелили Пулицър за разследванията си по случая, тръгнал от самата нея, а сега я наричат „една от първите, които проговори“.

Макгоуън твърди, че през 1997 г. Уайнстийн я е изнасилил – обвинение, което той категорично отрече. След това над 300 жени проговориха за неуместното му сексуално поведение.

- РЕКЛАМА -

През септември бившият филмов продуцент и собственик на „Мирамакс” ще се изправи пред съда по обвинения за пет престъпления, сред които и изнасилване.

Той продължава да отрича да е правил каквото и да било без съгласието на жените.

В първата статия на НЙТ за Уайнстийн и сексуалните му престъпления обвинението на Макгоуън не е цитирано. В последвалите материали обаче името ѝ се споменава.

Миналата година Макгоън пусна мемоарната си книга „Смела”.

Идеята за него ѝ хрумнала още като дете, емигрирало с родителите си от Тоскана.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

- РЕКЛАМА -