Съпрузи мамят десетки с близо 400 бона

MyRodopi 2.1k 

Двама съпрузи, измамили десетки из Родопите, Пловдив, София и Пазарджик, жалят присъди пред Апелативен съд Пловдив днес.

Общият размер на щетите е 377 756 лв. и 4 500 евро, като жената, представила се за адвокат с връзки включително с главния прокурор, е направила опит да измами още едно лице с 15 000 лева.

Съдия-докладчик е Велина Антонова.

С. С. е осъдена на 5 години лишаване от свобода и глоба от 50 000 лева, а съпругът й И. С. – на 3 години условно с изпитателен срок от 3 години и глоба от 50 000 лева.

- РЕКЛАМА -

Жената се представяла за работеща в адвокатска кантора с много връзки в съда, прокуратурата, полицията, общините, както и за длъжностно лице от системата на прокуратурата на Република България – “прокурорски помощник във ВКП“, „секретар на главния прокурор” и „заместник-районен прокурор на  Пловдив“.

Съпругът бил шофьор, но участвал и в срещите.

С. С. обещавала срещу определени суми да съдейства за намаляване на глоби,  за промяна на мерки за неотклонение на задържани лица, намаляване на обезщетения при катастрофи и др.

Измамите са извършени през периода от декември 2011 г. до юли 2017 г. в Девин, с. Триград, Доспат,  Смолян, с. Бяга, София и Пловдив, при условията на продължавано престъпление.

Деянията са извършени през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината,  с цел да набави за себе си и за съпруга си облага.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Доли Партън мечтае за Рожен

Доли Партън (1946) – най-голямата певица в историята на кънтрито, със 7 Грами, 10 награди на Асоциацията на американското кънтри,…

Соколите от Марково клъвнаха Асеновец

Сокол (Марково) клъвна гостуващия тим на Асеновец 3:2 в голово зрелище. Мачът бе от 31-ия кръг на Югоизточна трета лига,…

Наградиха 4 от „Аякс“ в Куклен

Кметът на община Куклен връчи грамоти на ученици от СУ “Отец Паисий” за високи спортни постижения през март 2024г. Четирима…

ВиК в Куклен: Не поливайте с питейна вода

„ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД – Пловдив, предупреждава жителите на община Куклен, че във връзка с настъпване на летния сезон, очертаващото…

Загубена дебитна карта с пин в Кричим

Гергана Тодорова съобщава, че е намерена загубена дебитна карта в аптека Марешки в Кричим. Картата е на името на Надка…

- РЕКЛАМА -