Синът на ген. Лапин убит с HIMARS – възможно е гръмване с ATACMS

Възможно е окупаторът да е гръмнат с ATACMS

Венцислав Христов 1.8k 

„Трагична вест пристигна от фронта. В зоната на специалната военна операция героично загина нашият сънародник Денис Александрович Лапин“, се казва в публикацията на руската група „Волгоградски новини“.

На 3 май командният пункт, където се е намирал Лапин, е бил атакуван с HIMARS.

Денис е роден на 23 януари 1986 г. във Волгоград. През 2019 г. завършва общовойсковата академия на въоръжените сили на Русия. Той командва първи гвардейски танков полк, при настъплението към Киев от страна на Чернигов.
„Първият гвардейски танков полк, командван от Лапин-младши, се провали в настъплението. Огромен брой танкове бяха изгубени, а няколко десетки бяха взети в плен. В тези условия генералът-баща, командирът на Централното военно окръжие идва и награждава с медал собствения си син. Младши не само не изпълни поставената задача, но и загуби елитна част.”, отбелязва журналистът Иля Барабанов.

Какво се знае за генерал Лапин?

- РЕКЛАМА -

Окупаторът ръководи групата на руските войски „Център“, която се опита да завземе териториите на Черниговска, Сумска и Киевска области. В Украйна той е обвинен в посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на страната, както и в планиране, подготовка, разгръщане и водене на агресивна война, включен е и в санкционните списъци на Украйна, Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия и всички страни членки на Европейския съюз.

Етикети:
Източник:УНИАН
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

Джипът на НСО с К. Петков се е движил със 160 км/ч при катастрофата

"Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на входа на Аксаково не е имал добра видимост заради пътни…

- РЕКЛАМА -