Спряха дело срещу екскмет на Неделино, не бил добре

MyRodopi 1.5k 

Тричленен състав на Окръжния съд в Смолян спря за шест месеца делото срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов, обвинен за присвояване в особено големи размери.

На днешното съдебно заседание бе изслушано заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, която трябваше да отговори на въпроса, позволява ли психичното и здравословното състояние на основния подсъдим – Стоян Беширов да участва в процеса.

Д-р Бойка Станева, д-р Лиляна Петрова и д-р Цветелина Петкова посочиха, че бившият кмет на Неделино не може да участва в наказателното производство заради влошено здравословно състояние вследствие на претърпяна катастрофа.

„Очакваме частично възстановяване до една година, но това може да се установи, след като бъде извършен още един преглед“, посочиха вещите лица.

- РЕКЛАМА -

Наблюдаващият прокурор Станчо Станчев заяви, че са налице процесуални пречки за по-нататъшния ход на делото. „Намирам, че има предпоставки за спиране на процеса. А с оглед специфичността на случая, който касае обвинение срещу девет лица, делото не може да продължи и по отношение на останалите“, каза Станчев.

Прокуратурата обвинява Стоян Беширов и останалите осем души в присвояване на 1 224 845 лв., заплатени за неизвършени строително-монтажни работи през периода 2012-2015 г. Като извършители се посочват Стоян Беширов и бившият секретар на Община Неделино, а техни помагачи са общински служител и управители на фирми, към които са превеждани публичните средства по фиктивни фактури.

Съдът прие тройната съдебно-медицинска експертиза и постанови спиране на производството срещу всички подсъдими за срок от шест месеца. Един от мотивите е, че по делото следва да бъдат разпитани 200 свидетели, а материалите са в 200 тома, което прави невъзможно да се отделят в ново производство.

Определението на Окръжния съд подлежи на протестиране и обжалване в седемдневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Етикети:
Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пустите копейки станали московци

Пустите копейки на "Възраждане", БСП и ИТН внасяли вот на недоверие към служебния кабинет. Най-добре да го внесат в Конституционния…

4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

4 години кметът на община "Родопи" Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица,…

Над 1,8 млн. туристи от началото на зимния сезон

Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция За периода 1 декември 2023 г. – 25 март 2024 г., регистрациите…

Кели Брук с перфектните форми на ХХI в.

Британският модел и актриса Кели Брук (44) се оказва с перфектните форми, според изследване на американски учени от университета в…

„Тайната вечеря на дяков Левски“ в Перущица

Театрално-музикален център Кърджали кани на представление по пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дяков Левски" в читалището в Перущица.…

- РЕКЛАМА -