Удушил общинска съветничка жали 15 г.

MyRodopi 1.3k 

15 години затвор обжалва братът на известния превозвач и концесионер на гарата в Пловдив Миролюб Столарски – Минчо, за удушване на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова /72/, делото се гледа днес в Апелативен съд Пловдив.

75-годишният Минчо Столарски беше признат за виновен за това, че на 28 август 2022 г. по-особено мъчителен начин за жертвата я е убил чрез удушаване.

Столарски ще изтърпи присъдата си при първоначално строг режим, постанови Окръжен съд – Пазарджик. Той ще трябва да заплати и кръвнина в размер на 450 000 лева на сестрата, сина и дъщерята, и на внука на пострадалата.

Настоява се за намаляване на присъдата и преквалификация на деянието от умишлено убийство по особено мъчителен за пострадалата начин в убийство, извършено в състояние на силно раздразнение.

- РЕКЛАМА -

Споден самия подсъдим, жертвата му дължала половин милион.

Според защитата на Минчо Столарски, Каферинова, с която имал връзка, го обидила и оклеветила, и затова той я удушава в състояние на силен афект. Столарски от години живеел в Германия, но наскоро се върнал у нас и се заселил във Велинград.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Затварят пътя Брестовица – Златитрап

Отсечката ще остане затворена за движение само днес, заради авариен ремонт. Ремонтните дейности ще бъдат извършени от Агенция "Пътна инфраструктура".…

Пловдивски полицай дърпа 3 локомотива в Златитрап

Най-силният българин - пловдивският полицай Мариян Димитров, ще се опита да постави нов рекорд като издърпа три закачени един за…

Милошев на среща с екскурзоводите

Министърът на туризма Евтим Милошев проведе официална среща със сдруженията на екскурзоводите, във връзка със съществуващата регулаторна рамка, която определя…

Ароматен домашен студен чай с праскови

Необходими продукти: 200 г захар 5 зрели праскови, 4 нарязани на парчета, а последната - на резени за сервиране 4…

Спортен празник в Куклен на новото игрище

Със спортен празник и футбол на малки врати в Куклен откриват модерно спортно игрище днес от 17:30 ч. С демонстрация…

- РЕКЛАМА -