Банско приема Световната купа по сноуборд

MyRodopi 1.1k 

Българската федерация по ски получи поредно признание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож.

Отличните традиции в организацията на състезания от най-високия ранкинг бяха оценени подобаващо и федерацията ни получи за новия сезон домакинството на световна и европейска купа по сноуборд.

Елитът в сноуборда ще мери сили в Банско, като за първи път в историята курортът ще приеме само в рамките на 5 дни най-престижните състезания в сноуборда. Световната купа в олимпийската дисциплина Паралелен гигантски слалом е насрочена за 18-19 януари 2025, а на 21 и 22 януари ще е Европейската купа пак в същата дисциплина.

За Банско това ще е четвърто домакинство на стартове за Световната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г и първо за Европейската купа в паралелните дисциплини. Курортът бе домакин и на Световно младежко в паралелните дисциплини през 2023 г.

- РЕКЛАМА -

Другият ни курорт с домакинство на СК е Пампорово, който тази година реализира за 5 дни Световна и е Европейска купа. Стартовете идния сезон вече са валидни за спечелване на квоти за зимната олимпиада в Милано и Кортина д’Ампецо през 2026 г.

Очаква се стартовете в Банско да се превърнат в истински празник на сноуборда, заради участието на първия българин носител на голям и малък кристален глобус на ФИС Радослав Янков и на световните ни звезди при младите Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Кристиан Георгиев и Александър Кръшняк.

Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

- РЕКЛАМА -