Естер Ледецка спечели Супер-Г

MyRodopi 1.5k 

Чехкинята Естер Ледецка спечели супергигантския слалом от Финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Заалбах, Австрия.

Звездата на деня обаче бе швейцарката Лара Гут-Бехрами, която остана седма, но това ѝ стигна, за да спечели малкия Кристален глобус в дисциплината и да добави трета купа за сезона след Големия кристален глобус и този в гигантския слалом. В събота швейцарката ще опита да добави и трофея в спускането, като преди последното състезание за сезона води с 19 точки пред италианката София Годжа.

Ледецка финишира за 1:15.94 минути и единствена от всички скиорки слезе под границата от 1:16 минути.

Втора на 0.28 секунди финишира италианката Федерика Бриньоне, норвежката Кайша Викхоф Лий остана трета на само две стотни от секундата зад Бриньоне.

- РЕКЛАМА -

Четвърта и пета се наредиха представителките на домакините от Австрия Щефани Фениер (+0.35 секунди) и Корнелия Хютер (+0.43 секунди). Германката Кира Вайдле допълни шестицата с изоставане от 0.45 секунди.

Гут-Бехрами приключи на 0.52 секунди от Ледецка, но още преди състезанието тя знаеше, че място в топ 8 ще ѝ гарантира глобуса в дисциплината за пети път в кариерата.

В класирането за Супер-Г швейцарката завърши с 576 точки. Втора на 30 точки остана Бриньоне, а Корнелия Хютер е трета с 516 точки.

В генералното класиране преди спускането в събота недостижима на върха е  Гут-Бехрами с 1716 точки, пред Бриньоне с 1552 и американката Микаела Шифрин с 1409 точки.

Етикети:
Източник:БНР
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пустите копейки станали московци

Пустите копейки на "Възраждане", БСП и ИТН внасяли вот на недоверие към служебния кабинет. Най-добре да го внесат в Конституционния…

4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

4 години кметът на община "Родопи" Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица,…

Над 1,8 млн. туристи от началото на зимния сезон

Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция За периода 1 декември 2023 г. – 25 март 2024 г., регистрациите…

Кели Брук с перфектните форми на ХХI в.

Британският модел и актриса Кели Брук (44) се оказва с перфектните форми, според изследване на американски учени от университета в…

„Тайната вечеря на дяков Левски“ в Перущица

Театрално-музикален център Кърджали кани на представление по пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дяков Левски" в читалището в Перущица.…

- РЕКЛАМА -