Евтим помагал на бизнеса, Мария – на потребителите

MyRodopi 64 

„Чрез проверките на междуведомствените групи ние помагаме на бизнеса. Хората в тази сфера имат нужда от подкрепа, за да няма сив сектор и дублиране на дейности, които подлежат на лицензиране и сертифициране“.

Това заяви министър Евтим Милошев по време на срещата си с Мария Филипова – председател на Комисията за защита на потребителите.

„Желанието ни е да научим какви са най-честите нарушения, които вие установявате по българското Черноморие, за да им дадем приоритет и заедно да работим по тяхното отстраняване, защото заедно, чрез поделянето на компетенции, трябва да защитаваме потребителите и обществото“, каза Мария Филипова.

По време на срещата експерти от Министерството на туризма и КЗП обсъдиха съвместни действия през активния летен сезон за законосъобразното му протичане по Българското Черноморие. Проверките ще се изпълняват на случаен принцип и ще включват експерти от необходимите компетентни институции.

- РЕКЛАМА -

На срещата беше подчертано доброто сътрудничество между Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите, което ще продължи и през настоящия летен туристически сезон.

Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Продава панорамни парцели 6-800м2 под Белащица

кодг 61645. Парцели УПИ от 600-800м2, в микрорайон за 20 жилищни имота между Белащица и Марково. Парцелите ще са за…

Вилните зони на Храбрино – на сухо

Във вилните зони на Храбрино ту има, ту няма вода, лошото е, че няма никаква яснота кога и за колко…

Волейболистките ни до 18 – еврошампион!

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния…

4 общини събраха над 19 хил. лв. за мъж от Лъки

Над 19 хиляди лева събраха хора от четири родопски общини - Лъки, Чепеларе, Мадан и Златоград за лечението на Кадир…

Два дни младежки фест в Чепеларе

Заповядайте на "ТУКА Е ТАКА ФЕСТ" на 3 и 4 август в Градския парк на Чепеларе. Младежкият двудневен фест ви…

- РЕКЛАМА -