Ето коя е голямата звезда на Световната купа

MyRodopi 1.1k 

Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще участва в стартовете от Световната купа в Пампорово (20-21 януари). Чехкинята спечели титлите в паралелния гигантски слалом от зимните игри в Пьонг Чанг 2018 и Пекин 2022. В Корея тя триумфира и в супер гигантския слалом в алпийските ски.

Ледецка е 4-кратна носителка на голямата световна купа по сноуборд и 3-кратна на малката световна купа в паралелния гигантски слалом.

В стартовете от СК има 21 победи и общо 35 подиума. За нея състезанията в Пампорово ще са първи в сноуборда за новия сезон. Досега тя стартираше само в световната купа по ски.

През 2018-та година Ледецка спечели паралелния гигантски слалом за СК в Банско, а малко след това триумфира с титлите на ски и сноуборд на олимпиадата в Корея.

- РЕКЛАМА -

Другата голяма звезда при дамите в Пампорово ще е Рамона Терезия Хофмайстер (Гер), която е лидер в генералното класиране за Световната купа в момента и 3-кратна носителка на големия Кристален глобус.

При мъжете голямата звезда в Пампорово несъмненое Радослав Янков, който е първият българин спечелил голямата Световна купа на ФИС (2016 г). Той взе през 2017-та и малкият глобус в Паралелния гигантски слалом. В момента Янков е осми в класирането за световната купа в паралелния слалом.

Актуалният олимпийски шампион при мъжете от Пекин 2022 Бенямин Карл (Ав), също ще стартира в Пампорово. Той води в момента в генералното подреждане за СК.

Лидерът за малката купа в Паралелния слалом Даниела Багоца (Итсъщо е потвърдил участие в Пампорово.

В родопския курорт ще кара и последниятносител на голямата Световна купа Роналд Фишналер (Ит). Заявки за участие са изпратили сноубордисти от 16 държавиПампорово приема за първи път стартове от най-високия ранг на ФИС. Организатори са БФСки и Пампорово АД. Двата старта са в дисциплината паралелен слалом и ще се проведат на писта „Стената„, като се очаква за тях да дойдатв курорта гости от цял свят

В момента се извършват дейности по подготовката на финалната зона. Пистата се подготвя под вещото ръководство на директорът на стартовете за Световната купа в Пампорово Виктор Гичев.

Домакините от Пампорово се подготвят да посрещнат по най-добрия начин състезателите от цял свят и гостите на най-мащабната проява в спорта в курорта и региона за 2024 година. 

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Бодрум – лятна дестинация на безграничен лукс

Бодрум е един от най-посещаваните и луксозни курорти в Егейска Турция. Всяка година първокласните хотели в града приветстват над един…

Певицата Хелене Фишер е родена в Сибир

Хелене Фишер изглежда толкова красива и привлекателна с очарователния си стил и очи. Германската певица Фишер е родена на 5…

Касандра Питърсън отваря кутията…

… на Пандора с ролята си на хорор хостесата в Elvira, Mistress of the Dark – телевизионна серия, въртяща се от началото…

Карла Гуджино е с един бъбрек от дете

Карла Гуджино е родена на 29 август 1971 г. в Сарасота, Флоридa, и претърпява операция на бъбрек още четиригодишна. Премества…

Продава панорамен имот 2800м2 на метри от къщи в с. Извор

код 62231. Панорамен поземлен имот 2800м2, с лице 25м. на шосето за селото, в самото начало на селото, вдясно, с…

- РЕКЛАМА -