Кампания „Пий повече… вода“, а не алкохол

MyRodopi 1.3k 

Групата Pernod Ricard – един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки, промотира отговорната консумация на алкохол сред младежите в рамките на своята глобална кампания „Пий повече… вода“ (Drink More... Water).  Pernod Ricard България се включи в сесиите на Годишното събрание на борда на ESN (Студентска мрежа Еразъм) с различни активности през трите дни на събитието и с дарение на близо 400 литра минерална вода.

 

Целта на кампанията е да повиши осведомеността за вредата от прекомерната употреба на алкохол. Посланията са насочени към младите възрастни с апел да бъдат разумни, когато консумират алкохол и  със своето поведение да постигнат по-балансиран начин на живот – да пият повече вода, да бъдат отговорни домакини и да насърчават приятелите си да следват примера им. Кампанията се заражда като част от инициативата Responsible Party и се провежда в партньорство с ESN (Студентска мрежа Еразъм) от 2009 г. насам.

 

- РЕКЛАМА -

Кампанията има за цел да достигне до младото поколение чрез просто, но въздействащо и универсално послание – „Пий повече вода“. Освен че акцентира върху последиците и вредата от злоупотребата с алкохол като част от своята образователна кампания, Pernod Ricard се включи и с даряването на 800 бутилки вода за 3-дневното събитие, което се състоя от 10 до 12 май.  Повече от 100-те присъстващи ръководители на студентски общности Еразъм от цял свят ще отнесат със себе си въздействащото послание на социално-отговорната кампания.

 

Програмата Responsible Party е ключова за Pernod Ricard и предава посланията си по целия свят. Дигиталната кампания Drink MoreWater е достигнала до повече от 400 милиона души, а нейните инициативи на терен са обхванали над 9 милиона млади хора от 40 държави. Днес в още 20 страни се провеждат събития с това послание. Научната и независима оценка на нейната ефективност говори сама по себе си – 88% от анкетираните я смятат за полезна, 61,4% споделят, че ги е накарала да променят навиците си, свързани с употребата на алкохол, а 74,5% – че популяризирането на водата и посланията за отговорна консумация са полезни.

 

Pernod Ricard се ангажира да достигне 1 милиард млади хора чрез програмата до 2030 г. Компанията има дългогодишен и дългосрочен ангажимент да насърчава отговорната консумация на алкохол, а с тази кампания демонстрира и че винаги надгражда постигнатото, стремейки се всеки път да прави крачка напред.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

- РЕКЛАМА -