Норвежец с V световна купа по биатлон

MyRodopi 1.2k 

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването на 12,5 километра в Кенмор, Канада, с което си осигури и на теория петия Голям кристален глобус в Световната купа по биатлон при мъжете.

Бьо стартира предпоследното състезание за сезона с повече от минута аванс пред конкурентите си и макар да не бе перфектен при стрелбата си, не остави никакво съмнение, че ще запише десетата си победа през сезона. С нея 30-годишният Бьо спечели и Малкия кристален глобус в преследването за трети път в кариерата си.

Въпреки трите си грешки в стрелбата, Бьо успя да финишира за 34 минути и 38 секунди. Втори на 11.2 секунди със само един пропуск остана шведът Себастиан Самуелсон. Той изпревари само с 0.4 секунди французина Ерик Перо, който също с един пропуск завърши трети.

С четири грешки, но много добро бягане на четвърто място финишира друг французин – Елимиен Жаклен, който изостана с 33.5 секунди от времето на победителя.

- РЕКЛАМА -

По-големият брат на Йоханес – Тарей Бьо, който бе единственият, който можеше да му отнеме Световната купа, остана пети на 37.9 секунди с две пропуснати мишени. Шестицата се допълни от италианеца Томазо Джакомел, който обаче финишира на повече от минута от първото място.

Състезанието в Кенмор премина без българско участие, след като в спринта нито един от представителите ни не успя да влезе в топ 60.

В класирането за Световната купа води Йоханес Тингнес Бьо с 1172 точки, пред Тарей Бьо с 1035 и още един норвежец – Йоханес Дале-Шевдал с 874 точки.

Крайното подреждане в преследването изглежда така: първи с 491 точки е Йоханес Тингнес Бьо, пред Дале-Шевдал с 353 и Тарей Бьо с 350.

Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…

- РЕКЛАМА -