Нова радост в Чепеларе! Гергьовски с Купата!

MyRodopi 2k 
Силното представяне на младите ни таланти в сноуборда на Европейската купа в Пампорово продължи и днес.
Само 24 часа след като зае второ място в първия паралелен слалом, Петър Гергьовски от Чепеларе триумфира във финала на същата дисциплина днес.
Световният шампион при младежите от 2023 г влезе във финалите с четвърто време от квалификациите.
Първи там бе другият ни шампион на планетата от Банско Тервел Замфиров.
За съжаление прогнозата от вчера на Замфиров двамата да карат голям финал не се сбъдна, защото бяха в горната част на схемата.
Двамата се срещнаха на полуфинала и както и вчера първи бе Гергьовски.
Замфиров се утеши с победа в малкия финал, както и в първия старт.
Той се наложи над победителят от вчера Михайло Кхарук (Укр).
За първото място Гергьовски победи Вернер Пиетч (Ав), който бе седми в квалификациите.
За него българския ас това е първа победа в стартовете за Европейската купа и то при едва третото му участие в този ранг състезания.
Силното представяне на талантите ни се допълни от Кристиян Георгиев, който бе втори на квалификацията и пети във финалите, и от Александър Кръшняк, който зае шестата позиция в крайното класиране.
При дамите първа е Флорина Нева Баечи (Швейц), която се наложи на финала над третата от първия паралелен слалом в Пампорово Надя Хапатин (Укр).
Най-добрата ни състезателка Теодора Пенчева завърши 14-та, а втората българка във финалите Живка Узунова е 16-та.
Призьорите при мъжете бяха наградени лично от единствената ни олимпийска шампионка от зимни игри Катя Дафовска. Дамите получиха наградите си от кмета на Чепеларе Боран Хаджиев.
Всички участници и екипът на ФИС благодариха на домакините от „Пампорово“ АД и на Българската федерация по ски за страхотната организация на първите в страната ни стартове от Европейската купа по алпийски сноуборд.
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Доли Партън мечтае за Рожен

Доли Партън (1946) – най-голямата певица в историята на кънтрито, със 7 Грами, 10 награди на Асоциацията на американското кънтри,…

Соколите от Марково клъвнаха Асеновец

Сокол (Марково) клъвна гостуващия тим на Асеновец 3:2 в голово зрелище. Мачът бе от 31-ия кръг на Югоизточна трета лига,…

Наградиха 4 от „Аякс“ в Куклен

Кметът на община Куклен връчи грамоти на ученици от СУ “Отец Паисий” за високи спортни постижения през март 2024г. Четирима…

ВиК в Куклен: Не поливайте с питейна вода

„ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД – Пловдив, предупреждава жителите на община Куклен, че във връзка с настъпване на летния сезон, очертаващото…

Загубена дебитна карта с пин в Кричим

Гергана Тодорова съобщава, че е намерена загубена дебитна карта в аптека Марешки в Кричим. Картата е на името на Надка…

- РЕКЛАМА -