Ограничения на трафика в Пампорово заради Купата

MyRodopi 2k 

На работна среща, свикана от областния управител Захари Сираков в Областна администрация Смолян, се обсъдиха финалните детайли, свързани с организацията от страна на институциите за провеждане на състезания от Световната купа по сноуборд алпийски дисциплини ПАМПОРОВО 2024.

За първи път в историята си Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS. Състезанието ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената и ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков.

Пистата се подготвя под вещото ръководство на директора на стартовете за Световната купа в Пампорово Виктор Гичев. Двата старта ще се състоят на 20 и 21 януари. Квалификациите ще започват от 9:00 часа, а финалите през този уикенд са насрочени за 13:00 часа.

Относно организацията на движението по републиканската пътна мрежа на страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ е публикувано съобщение.

- РЕКЛАМА -

На 20 януари /събота/ и 21 януари /неделя/, от 6:00  до 16:00 часа временно се ограничава транзитното движение на автомобили по участък от път III-8641 Пампорово – Смолян – от кръстовището с път III-864 до подхода за комплекс „Манастирите“.

По време на състезанието в отсечката ще бъдат пропускани превозни средства на организаторите и участниците, гости на хотели и собственици на имоти.

Транзитният трафик по направлението Проглед – Пампорова – Смолян ще се пренасочва по обходен маршрут по път II-86 Проглед – Соколовци – Смолян през прохода Рожен.

В събота и неделя между 6:00 и 16:00 часа се ограничава и движението на товарни автомобили по път III-864 Проглед – Пампорово – Стойките. Трафикът ще се пренасочва през проходите „Рожен“ и „Превала“. Препоръчително е водачите на камиони да използват и следните обходни маршрути Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – Смолян и обратно, както и Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно, заради очакваното засилено движение към курорта Пампорово.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват временната организация на движение и указанията на „Пътна полиция“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ –www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В зоната на к.к. Пампорово е организиран безплатен транспорт за 20 и 21 януари в периода от 8:00 до 17:00 часа, който ще преминава по определения маршрут през 15 минутен интервал.

От автогарата в гр.Смолян ще има организиран превоз за пътуващите до Студенец в 10:00, 10:30 и 11:00 часа. Автобусите от Студенец за Смолян ще тръгват в 13:30, 14:00 и 14:30 часа. Цената на билета е 5 лева, като деца до 14 годишна възраст пътуват безплатно.

От автогарата в гр.Чепеларе за Студенец и обратно ще пътуват 3 автобуса в двете посоки, от 9:00 до 15:30 часа. Автобусите ще потеглят, когато се напълнят, и ще бъдат безплатни за всички пътници.

Движението на МПС на 20 януари /събота/ и 21 януари /неделя/, от 6:00 до 16:00 часа, ще се допуска в ограничените зони само с пропуск, на който е вписан регистрационния номер на превозното средство.

Хотелиерите са предупредени предварително да заредят депата си с газ, тъй като няма да се допускат цистерни в комплекса за периода на състезанията. Извозването на отпадъци ще се осъществява във вечерните часове. От снегопочистващата фирма декларираха, че имат готовност за поддържане на пътя.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пустите копейки станали московци

Пустите копейки на "Възраждане", БСП и ИТН внасяли вот на недоверие към служебния кабинет. Най-добре да го внесат в Конституционния…

4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

4 години кметът на община "Родопи" Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица,…

Над 1,8 млн. туристи от началото на зимния сезон

Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция За периода 1 декември 2023 г. – 25 март 2024 г., регистрациите…

Кели Брук с перфектните форми на ХХI в.

Британският модел и актриса Кели Брук (44) се оказва с перфектните форми, според изследване на американски учени от университета в…

„Тайната вечеря на дяков Левски“ в Перущица

Театрално-музикален център Кърджали кани на представление по пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дяков Левски" в читалището в Перущица.…

- РЕКЛАМА -