Старт на активния летен сезон в Пампорово

MyRodopi 1.3k 

Активният летен сезон в курорта Пампорово започва от днес с работата на двата основни лифта, водещи до връх Снежанка. Това са лифтовете от Автогара – Студенец и от Студенец – Снежанка.

От днес отварят и велопарк Пампорово, приключенски парк „Язовира“, туристическият център на входа на курорта и на пързалката и велогардероба на ски център Студенец.

Подготвени са множество маршрути за кратки и по-дълги преходи, за които могат да бъдат използвани специализирани планински водачи, велотрасета за планинско колоездене, както и разнообразни трасета за спускане с инструктори, подходящи за начинаещи и напреднали байкъри.

За забавление на децата, а и на възрастните, има различни атракции в приключенски парк „Язовира“, а за запалените рибари – риболов на балканска и американка пъстърва в язовир „Пампорово“.

- РЕКЛАМА -

От 50-те – 60-те години на миналия век курортът Пампорово е познат като климатолечебен курорт, подходящ за възстановяване и укрепване на имунната система.

В тази връзка са предвидени различни програми, свързани с движение, „горско къпане“ и бягство сред красотата и свежестта на природата.

Чистият въздух, богат на отрицателни йони и фитонциди (естествени антибиотици, отделящи се при цъфтенето на боровете и другите горски растения) е известен със своя силно изразен оздравителен ефект.

И тази година един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене в региона, „Вело парк Пампорово“ има отлични условия за планинско колоездене. Спортният календар във велопарка стартира с държавно първенство Мечи чал, продължава с традиционния за курорта „Пампорово Байк Фест“ в края на юли и приключва с ендуро състезания – „Елевейшън 999“ през септември.

Етикети:
Източник:БНР
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

„Родопи“ се побратими с Барчелона Поцо ди Гото

Заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова подписа споразумение за сътрудничество с кмета на италианската община Барчелона Поцо ди Гото адв.…

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

- РЕКЛАМА -