Вижте най-добрите ни военни скиори

MyRodopi 1.7k 

От 26 февруари до 01 март, в КК „Боровец“ се проведе Държавния военен шампионат по ски. В него взеха участие над 110 състезатели от 11 отбора от Министерство на отбраната и Българската армия. Участниците премериха сили в четири дисциплини – слалом, гигантски слалом, ски бягане и ски ориентиране.

Първият за тази година шампионат донесе на мъжете и жените от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) 5 от 6 индивидуални шампиони в различните дисциплини и 4 от 6 отборни първи места.

Големите герои на шампионата са редник Даяна Симеоновачетирикратна шампионка в гигантския слалом през тази и последните три години и миналогодишна и настояща шампионка в слалома, редник Георги Немов – смазал конкуренцията в беговите дисциплини ски бягане и ски ориентиране и майор Димитър Присадов, завоювал златото в слалома.

На трето място и при двете спускания е майор Ваня Хаджиева, а в челната десятка влиза и третата състезателка от СКСО – старши сержант Христина Жулева. Тези постижения на момичетата донесоха първото им място не само в отборното класиране в дисциплината слалом при жените, но и златото в комплексното класиране.

- РЕКЛАМА -

При мъжете освен двете спускания се отчитат и още две дисциплини – ски бягане и ски ориентиране.

В отборното класиране в ски ориентирането, мъжете на Специалните сили грабнаха златните медали, а в комплексното отборно класиране останаха на второ място след отбора на Военновъздушните сили.

В индивидуалните класирания мъжете завоюваха и два бронзови медала – в ски бягането – военен спортист №1 при мъжете за 2023 година младши сержант Неделчо Василев, а в дисциплината гигантски слалом – майор Присадов.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Продава панорамен имот 2800м2 на метри от къщи в с. Извор

код 62231. Панорамен поземлен имот 2800м2, с лице 25м. на шосето за селото, в самото начало на селото, вдясно, с…

Паметник на Левски открит с военни почести в Марково

Паметник на Апостола на българската свобода Васил Левски бе открит снощи с тържествена церемония в обновения парк над кметството на…

Облекчават работните визи за чужденци

По инициатива на министър Милошев в Министерството на туризма беше организирана работна среща в широк формат с представители на Министерството…

Ето новото разписание на автобусите до Пловдив

Както MyRodopy съобщи, от днес нов превозвач ще обслужва по линията Пловдив - Марково след подписан 6-месечен договор с община…

Милошев мъчи да върне китайските туристи

Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с посланика на Китай Н.Пр. г-жа Дай Цинли. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество…