Бившият кмет на Перущица обвини новия за безводието

MyRodopi 2.2k 
Уважаеми съграждани и приятели,
Искрено съжалявам, че Перущица отново е с режим на водоподаване – пише в социалната мрежа бившият кмет на Перущица Мария Витанова – Вълканова.
Тя е категорична, че вина носи и наследника на поста й Николай Баков.
Ето какво казва Мария Витанова-Вълканова:
Не мога обаче да остана безучастна към прехвърлянето на отговорност към общинските съветници от Николай Баков-кмет на община Перущица.
Считам, че срещата с ВиК Пловдив трябва да бъде с гражданите на Перущица. Общинските съветници са част от тях и ще присъстват, но изпълнителната власт е на кмета. Кметът е този, който представлява Общината и нейните граждани и ако той не знае към кого да се обърне, за да се направят необходимите проверки за изясняване на ситуацията и какви въпроси да зададе, нека попита мен и другите негови предшественици, а не да се крие зад общинските съветници.
В случая той е този, който трябва да действа и намери изход.
Ако е необходимо да се вземе някакво решение, за да се осигурят средства или нещо друго, общинските съветници е ясно, че ще го подкрепят.
За съжаление много време се изгуби. От началото на мандата минаха почти 8 месеца. Те трябваше да се използват, защото беше ясно, че проблемът с водата пак ще дойде на дневен ред.
Споделям снимки от своята публикация от 30 август 2023г., в която съм описала какво съм предприела и предлагам на Николай Баков да настоява за същото.
Без осигуряването на нов водоизточник проблемът няма да се разреши. Освен ако при проверките се окаже, че не се изпуска необходимия отток от ВЕЦ в близост, в речните корита.
Кметът Николай Баков пък обещава да инициира среща с Директора на ВиК Пловдив, Директора Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, представители на Асоциацията на ВиК Пловдив, както и Областния управител на града за среща с общинския съвет.
Съветниците са излъчените представители на всички Вас, и те ще задават въпросите от Ваше име.
Срещата ще се състои по този начин с цел избягване на груб език и невъзможност от конструктивен диалог.
Датата и часът ще се обявят след окончателната уговорка на всички институции.
Срещата ще бъде в Община Перущица, като същата ще се излъчи и онлайн в канала на Общинския съвет.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Затварят пътя Брестовица – Златитрап

Отсечката ще остане затворена за движение само днес, заради авариен ремонт. Ремонтните дейности ще бъдат извършени от Агенция "Пътна инфраструктура".…

Пловдивски полицай дърпа 3 локомотива в Златитрап

Най-силният българин - пловдивският полицай Мариян Димитров, ще се опита да постави нов рекорд като издърпа три закачени един за…

Милошев на среща с екскурзоводите

Министърът на туризма Евтим Милошев проведе официална среща със сдруженията на екскурзоводите, във връзка със съществуващата регулаторна рамка, която определя…

Ароматен домашен студен чай с праскови

Необходими продукти: 200 г захар 5 зрели праскови, 4 нарязани на парчета, а последната - на резени за сервиране 4…

Спортен празник в Куклен на новото игрище

Със спортен празник и футбол на малки врати в Куклен откриват модерно спортно игрище днес от 17:30 ч. С демонстрация…

- РЕКЛАМА -