Цвета Караянчева: Перущица е средище на съхранените традиции

MyRodopi 843  1 Коментар

Пъстро множество от деца и родители с усмивки на лицата изпълни площада в Перущица в навечерието на 24 май. Сред тях бе и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив  Цвета Караянчева. Тя имаше шанса да присъства на една 150 годишна традиция, която се предава от поколение на поколение и е съхранена до днес, а именно шествие с фенерчета! Всяко от тях е изработено от хартия от семействата на децата и е украсено с букви от българската азбука.

„Светлината е символ на знанието и тези фенерчета, които всяка година  огряват града и площада в навечерието на най-българския празник ни дава увереност, че Перущица винаги ще е място на родолюбието и съхранените традиции“, коментира Караянчева.

Преди кулминацията на вечерта тя имаше възможност да разгледа градския парк и площад, които бяха обновени по време на правителството на ГЕРБ и да поговори с хората по пейките.

„Хората тук са доволни от направеното, а новият площад вече допринася за развитието на града като културно-исторически център, а това носи позитиви за общината, но не бива да се забравя, че всичко това е благодарение на ГЕРБ. Защото правителствата на Бойко Борисов управляваха с грижа и мисъл за хората и техните нужди, открито, с разум и предвидимост, а не с манипулации и фалшиви обещания “, изтъкна Караянчева. И призова: „С номер 22 в бюлетината работим да има  перспектива за младите хора и семействата и  спокойни старини на нашите майки и бащи. Нека здравият разум да възтържествува на 9 юни“.

- РЕКЛАМА -

В Перущица водачът на листата бе придружена от областния координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители  Йордан Кръстанов, Ваня Лазарова, Ивайло Сираков, Асен Витанов и Енислав Велков.

Етикети:
Сподели
1 Коментар

Затварят пътя Брестовица – Златитрап

Отсечката ще остане затворена за движение само днес, заради авариен ремонт. Ремонтните дейности ще бъдат извършени от Агенция "Пътна инфраструктура".…

Пловдивски полицай дърпа 3 локомотива в Златитрап

Най-силният българин - пловдивският полицай Мариян Димитров, ще се опита да постави нов рекорд като издърпа три закачени един за…

Милошев на среща с екскурзоводите

Министърът на туризма Евтим Милошев проведе официална среща със сдруженията на екскурзоводите, във връзка със съществуващата регулаторна рамка, която определя…

Ароматен домашен студен чай с праскови

Необходими продукти: 200 г захар 5 зрели праскови, 4 нарязани на парчета, а последната - на резени за сервиране 4…

Спортен празник в Куклен на новото игрище

Със спортен празник и футбол на малки врати в Куклен откриват модерно спортно игрище днес от 17:30 ч. С демонстрация…