Кметът на Перущица предупреди мундарите

MyRodopi 713 
Масово в Перущица се изхвърлят строителни материали в металните контейнери, а така също и мебели, като се очаква Общината да ги депонира и след като си плащаме данъците, ние сме длъжни точно този вид боклук да бъде премахнат, но това не е точно така, казва кметът Николай Баков.
Ще приложим и снимков материал, а ако се наложи и видео за да има онагледеност с какво се сблъскваме. Тежестта на контейнера е в пъти по – голяма от обикновеното, заради строителните материали, на които там не им е мястото и камиона не може да вдигне контейнера. Има предназначено място за изхвърляне на небитов боклук и то е към Хлебокомбината.
Всяко семейство има право на един кубик небитов боклук и ако го превишите ще се наложи да се свърже с фирми да дойдат на място и по тяхна тарифа да бъде извозен.
Както знаете Община Перущица заменя старите метални кофи с нови, като вместимостта на новите е двойна. Които още няма нова кофа или има желание за такава да дойде на място в деловодството на Общината за да подаде заявление или това може да се случи през сайта на Община Перущица. Моля Ви в кафявите контейнери предназначени за листна маса да има изхвърлена точно такава, а не битов отпадък.
Граждани на Перущица, ако ние взаимно започнем да спазваме правилата, града ни ще бъде едно прекрасно и желано място за живеене. Приветстваме и поощряваме всяка една самоинициатива в полза на града ни стига да не се нарушават законите. Сигурен съм, че можем, но моля Ви нека положим усилия в тази посока! – призова Николай Баков.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Затварят пътя Брестовица – Златитрап

Отсечката ще остане затворена за движение само днес, заради авариен ремонт. Ремонтните дейности ще бъдат извършени от Агенция "Пътна инфраструктура".…

Пловдивски полицай дърпа 3 локомотива в Златитрап

Най-силният българин - пловдивският полицай Мариян Димитров, ще се опита да постави нов рекорд като издърпа три закачени един за…

Милошев на среща с екскурзоводите

Министърът на туризма Евтим Милошев проведе официална среща със сдруженията на екскурзоводите, във връзка със съществуващата регулаторна рамка, която определя…

Ароматен домашен студен чай с праскови

Необходими продукти: 200 г захар 5 зрели праскови, 4 нарязани на парчета, а последната - на резени за сервиране 4…

Спортен празник в Куклен на новото игрище

Със спортен празник и футбол на малки врати в Куклен откриват модерно спортно игрище днес от 17:30 ч. С демонстрация…

- РЕКЛАМА -