Манфред Вебер и Урсула фон дер Лайен за #22 в Пловдив

Венцислав Христов 4.5k 

Председателят на Европейската комисия и водещ кандидат на ЕНП за изборите на 9 юни Урсула фон дер Лайен цитира Ботев на 2 юни в Пловдив

Обеща 25% съкращаване на бюрокрацията в ЕС, разширяване на съюза и твърда подкрепа за Украйна

България усвояваше 98-99% от еврофондовете по времето на ГЕРБ, сега – 3,6%, това са фактите, който има акъл, да мисли, каза Бойко Борисов

Препълнен Античен театър въпреки заплахата за дъжд с гръмотевици два часа преди мега събитието на Избори 2024 – кандидатът за втори мандат председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен избра това място за акцент в кампанията си.

- РЕКЛАМА -

Тя бе посрещната в 15.45 от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред Голямата базилика на Пловдив.

По-рано в най-стария жив град на Европа пристигна председателят на най-голямата европейска партия – ЕНП, Манфред Вебер, който бе посрещнат от кмета на Пловдив Костадин Димитров и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в Балабановата къща в Стария град.

Пловдив е политическата столица на Европа днес.

Стартът на събитието бе точно в 18 часа.

Гледайте на живо!

Събитието се откри със силно слово на кмета на Пловдив Костадин Димитров.

Най-големият успех, най-големият напредък и за града и за страната ни сме имали по времето на управлението на ГЕРБ с лидер Бойко Борисов, и, разбира се, с Европейския съюз.

Затова на 9 юни – пълна мобилизация, да подкрепим нашия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

За нас е историческа чест, че тя е тук, в Пловдив, днес.

Европа не е само съюз, Европа е нашият дом, каза водачът на европейската листа на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. Тези думи не са се самослучили. Хилядолетия наред Европа е изграждала разбирането за най-доброто съчетаване на държави, които са воювали помежду си. Но е намерила в лицето на хора лидери да издигне хуманността в свое кредо.

ЕНП почти 50 години изповядна ценностите на християндемокрацията. Демокрация, просперитет, сигурност – това са трите думи, които водят ЕНП през този почти половин век, каза Росен Желязков.

Европа трябва да е силна в своята конкурентноспособност, в тежката конкуренция между САЩ и Китай, да довърши своя капиталов пазар, да използва всички възможности на общия пазар и да изгради своя онлайн пазар. Не за да воюва, Европа няма да воюва, но няма да допусне повече война на този континент, продължи Желязков.

Неслучайно казваме европейски начин на живот, неслучайно казваме пазарна икономика, не изключване, а максимално включване. Казват, че Европа застарява. Не, продължителността на живот в Европа се увеличава, продължи Желязков.

Made in Europe ще бъде водещо послание за качество на стоки и услуги към 2030 и това е основната ни задача, каза Росен Желязков.

Процесът на разширяване е основна задача на ЕНП, включването на Западните Балкани, на Молдова, Украйна и Грузия, показва колко е силна Европа днес.

Здравей, Пловдив, здравей, България! – започна изказването си Мария Габриел, зам.-председател на Европейската народна партия.

Лидерство, доказало че за всеки един от тях – Урсула фон дер Лайен, Манфред Вечер и Бойко Борисов, то не е просто дума, а символ за партньорство и посока.

Екипът на ГЕРБ-СДС носи предвидимост и устойчивост – сигурна България и сигурна Европа.

Стратегически сектори са енергетиката, отбраната, земеделието, малките и средните предприятия, развитието на индустриалните зони, но те вървят ръка за ръка с образованието и уменията, каза Габриел.

Вярвам, че в Европа има един лидер, който може да ги отстоява – това е водещият кандидат на ЕНП Урсула фон дер Лайен. Тя доказа, че знае как да управлява кризи – ковид, подкрепа за Украйна, акта за изкуствения интелект. Тя може да намира съгласие по важните теми с всички членки на ЕС.

Тя е първата жена-президент на Европейската комисия, подчерта Мария Габриел.

В Пловдив сме – Европейска столица на културата, няма как да останем безразлични към европейските културни политики, благодарности за подкрепата за Шенген, тези приоритети са и наши приоритети, добави тя.

Скъпи Бойко, скъпа Урсула, скъпа Мария, скъпи кмет на Пловдив, скъпи приятели, здравейте, здравей България, започна словото си председателят на ЕНП Манфред Вебер.

Знам, че ГЕРБ има повече от сто хиляди членове. Идващата неделя ГЕРБ ще спечели изборите в България, а ЕНП – изборите за Европа за следващите 5 години.

Скъпи Бойко, ти спаси границите на Европа от бежанската вълна. Не само инфраструктурата – метрото в София, аутобаните, но и училища, малки градове, направи така, че парите от Европа да стигнат до тях.

Никой не може да каже, че в България е имала по-успешен кабинет от тези на ГЕРБ.

Вебер благодари сърдечно на Мария Габриел за помощта й като вицепрезидент на ЕНП.

Бойко беше един от първите лидери в Европа, които изградиха стабилна защита срещу нелегалната миграция, каза Вебер. Посетих границата с Турция още тогава.

Европа има задача да защити границите си, подчерта Вебер, и обеща увеличаване на европолицията по границите на България. Това е добро за бизнеса, за вас и за Европа, каза Вебер.

Той подчерта и загрижеността на Европа младите хора да предпочитат да стоят в страната си и там да работят за семействата си и родината си. Затова ни трябва сериозна образователна политика, за да не ходят най-талантливите в Оксфорд, а да имат подобно образование тук.

За да спрем Путин, трябва да покажем, че сме силни – с нов военен бюджет и обща военна стратегия за самоотбрана, ще продължим да защитаваме Украйна, както това го прави от пъвия ден на войната ГЕРБ, каза Манфред Вебер.

Урсула фон дер Лайен показа, че е истинският лидер на Европа в тези времена и затова ще продължи да бъде президент на Европейската комисия, продължи Вебер.

Манфред Вебер поздрави кандидатите на ГЕРБ и лично Росен Желязков за богатия му политически опит – ако гласувате за тях, вие гласувате за Европа, подчерта той.

Европа е много повече от столиците си и ЕНП винаги е залагала на това, каза Вебер и пожела пълен успех на ГЕРБ-СДС на вота в неделя.

Водачът на ЕНП и председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен благодари на изправилите се на крака над 3500 пловдивчани на Античния театър с просълзени очи.

За мен е висока чест да говоря пред вас в деня на Вашия национален герой Христо Ботев, каза Лайен.

Поетът, революционерът, който умря за свободата и независимостта на България, каза фон дер Лайен.

Този амфитеатър е свидетел на велики представления в столетията, сега виждам колко античен и нов е Пловдив. Това е първият български град – Европейска столица на културата през 2019, вие трябва да се гордеете с това.

България беше една от първата страни, които посетих при встъпването ми като председател на Европейската комисия. Тогава Бойко ми посочи мирното съжителство на религиите тук, силния дух на толерантност, нека го запазим, каза Лайен.

Нашите европейски ценности обаче са отново под заплаха – както от крайното дясно, така и от крайното ляво. Имената им са различни, но целта им е една – искат да разрушат нашата Европа.

Но ние няма да им позволим, защото заедно ще сме силни, каза Урсула фон дер Лайен.

Когато Европа е обединена, ние можем да преместим планини, и ние затова ще работим.

Тя цитира Христо Ботев по памет – докато се борим да сме свободни, никога няма да умрем.

Свободата е смисълът на Европа. Тази свобода е брутално застрашена от Русия в Украйна, каза фон дер Лайен. Те се бият за тяхната земя, но и за нашата сигурност, прибави тя.

Ние ще стоим на тяхна страна сега и в бъдеще, докато се постигне справедливост и мир, каза Урсула фон дер Лайен.

Тя благодари на Бойко Борисов за твърдата подкрепа за Украйна. Помощта на България за Украйна може да се използва на фронта и това е за сигурността на цяла Европа. Благодаря, България, че остана силна! – каза фон дер Лайен.

Нуждаем се от силна военна индустрия. Европа трябва да е способна да защити хората си и ще работя за това през следващия си мандат, скъпи приятели.

Но ние се нуждаем от твърди мерки срещу криминалния трафик на мигранти към Европа. Благодаря на Бойко, че твърдо стои на тази позиция.

Трябва да правим бизнеса си по-лесно, с по-малко бюрокрация, с по-добри работни места, затова обещавам 25% съкращаване на бюрокрацията в ЕС, каза Урсула фон дер Лайен.

България е известна в цяла Европа с доматите и плодовете си, но искам да бъдам крайно ясна – ние ще продължим да подкрепяме нашите, европейските производители, те се нуждаят от помощ, но и от диалог, искаме да чуем всички и това може да направят ЕНП и ГЕРБ.

Преди 17 г. България се присъедини към ЕС, днес виждаме общия ни успех – свободния преход, свободната търговия. Тя благодари на Борисов, че е поставил целите Балкани в дневния ред на Европа, докато беше премиер.

По-голяма Европа значи по-силна Европа, каза Урсула фон дер Лайен.

Ние трябва да гласуваме за по-силна Европа, благодаря, България! – -заключи водещият европейски кандидат на ЕНП/ГЕРБ.

Днес е 2 юни – Деня на Ботев! Искам всички да станат, да помълчим в памет на героите, загинали за свободата и независимостта на България – започна словото си Бойко Борисов.

Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер са за първи път заедно в България, това показва колко е важда България в Източна Европа, продължи той и благодари на двамата.

Благодаря ви, че по време на икономическата криза и на пандемията нито една банка в България не падна, каза Борисов.

Българите трябва да знаят, че благодарение на вас само България получи същите средства за защита на границите си,  каквито бяха по времето на Великобритания в ЕС.

Също благодаря за помощта на ЕС по време на ковид кризата.

България имаше между 98 и 99% усвояване на еврофондовете по времето на ГЕРБ, защото имахме прекрасни специалисти, и прекрасни партньори в ЕК и ЕС.

Ние трябва да защитим България в следващите 4 години! Три години свириха със свирки и след товлока свирене – 1% усвояване от ПВУ и 3,6% – от еврофондовете. Няма ги и няма да ги има, ако на на 9 юни номер 22 няма най-много гласувания, каза Бойко Борисов.

Но ако ние не проявим политическа зрялост, нищо няма да се получи след 9 юни у нас.

Европейските избори са на 5 години, но нашите зачестиха. Аз виждам алтернативата, искам да се сборим с алтернативата, но не кой може повече да свири, а кой изпълнява ангажиментите си.

Не допускаме Кремъл да се намества в нашата православна църква. Ние не се месим, но и не позволяваме на никой отвън да се меси – каза още Бойко Борисов.

Който има акъл от другите европейски партии у нас, да прецени – водещият кандидат е Урсула фон дер Лайен, тя е в Пловдив, в България, и с нас – каза в заключение Борисов.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Петдесетница е

Днес отбелязваме Петдесетница – Рожденият ден на Христовата църква или Ден на Света троица. Един от най-великите християнски празници, утвърдил…

Вампирката Аня Тейлър-Джой е тайно…

… омъжена близо две години за най-добрия си, по думите й, приятел – музиканта Малкълм Макрей. Това се случва на…

Джун Палмър е един от най-известните голи…

… модели в Англия през 60-те години на миналия век. Родена през 1940 в Лондон, започва кариерата си като топлес…

Линдзи Уагнър освен актриса е и писател

Линдзи Уагнер е американска актриса, носителка на награда Еми през 1977 г. за телевизионния сериал „Бионична жена“. Има и две номинации за Златен…

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на миналия век и става първата западна музикантка, интегрирала българска народна музика в песните…