Бъдещето на земята – в ръцете на децата от Чепеларе

MyRodopi 736 
Деца и учители от детска градина Чепеларе проведоха инциатива, свързана с обработка и рециклиране на хартия.
Събитието е свързано с екологичното образование и възпитание, опазване на околна среда, рециклиране на отпадъци, грижи за природата.
Децата от всички възрастови групи, с помощта на учителите, научиха повече (по подходящ начин) за проблемите на нашата планета Земя, за вредата, която някои човешки дейности нанасят на живота, за това, как да използваме различните отпадъци, като ги преработим и им дадем шанс за допълнителна употреба.
По пътя на личното преживяване и експериментиране, и водени от своята вродена любознателност, децата придобиха умения за рециклиране на хартия.
Те участавха в целия процес по преработка на ненужните хартиени отпадъци и превръщането има в нови листове върху, които удобно се настаниха семенца за цветя.
Нашите възпитаници с много ентусиазъм сортираха отпадъчната хартия по цвят, накиснаха хартиените късове във вода, смелиха ги, за да получат еднородна паста, която разтелиха върху специални сита и изсушиха.
Получихме листове в три цвята – бял, розов и син.
В края на деня всяко дете ще занесе в дома си късче от новата преработена хартия със семена на различни видове цветя, които с помощта на своите родители ще засади и отгледа.
Целта е малчуганите да обогатят своите знания и умения и да напомнят на възрастните, че светът около нас може да е по-красив и чист само с общата ни грижа и усилия!
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Ветераните на Ботев и Локо в благотворителен мач

Организационен комитет, в състав: Павел Михайлов- кмет на Община „Родопи“, Десислава Терзиева- кмет на с. Марково и клубовете на ветераните…

Пилешки бутчета от Христо – последен, ТОП вариант!

Продукти: Пилешки бутчета - долни. Подправки: чубрица, лют червен пипер, черен пипер, кимион, майонеза, бира, соев сос, чесън /пресен или…

Училището в Ягодово чества 24 май с „Галерия на открито“

С "Галерия на открито" и два спектакъла, ученици и преподаватели от основно училище ,Неофит Рилски" в Ягодово, отбелязаха 24 май - Денят…

Продава се стара къща 70м2 с двор 490м2 в Устина

код 62297. Панорамен ъглов парцел 400м2 със стара къща 70м2. Намира се в центъра, до училище на лесно място. Първия…

Оливия Уайлд изгрява в сериала „Д-р Хаус“

Оливия Уайлд е родена ппрез 1984 г. в Ню Йорк и от 2-годишна мечтае да стане актриса. Майка ѝ Лесли…

- РЕКЛАМА -