Кметът с най-много мандати е именник днес

Антон Баев 2.1k 

Кметът рекордьор по мандат от общините в Пловдивска област – Атанас Калчев, празнува именден днес!

MyRodopi.com желае здраве, успехи, лично щастие на градоначалника с 5 поредни мандата начело на община Кричим, и да е все така обърнат единствено и само към проблемите на хората.

Атанас Калчев показа в тези вече 16-17 години, откакто е градоначалник, как без големи партии, без широки или тесни коалиции, може не само да се печелят 5 пъти кметски избори, но и хората да ге обичат, а не просто харесват.

Ще ви разкажа любопитна случка.

- РЕКЛАМА -

На пазара в столичния кватрал „Иван Вазов“ – на последната маса, която е вече на изхода за съседния кв. „Стрелбище“, стока продава възрастно семейство.

От ранна пролет, когато са зеленчуците, през черешите, гроздето, арпаджика, зелето, виното… – всичко е обозначено, че е от Кричим.

Възрастното семейство пътува всяка седмица със зареден бус.

Разговорих се веднъж с жената, казвам й, че съм от Пловдив, а тя ми отвръща – е, значи сме земляци. И реши да ми направи намаление, макар че стоката й е с най-изгодните цени на този пазар, който не е от евтините определено.

Разбира се, отказах й – като на землячка, искам да не я ощетявам.

А тя ми вика – ако знаеш какъв хубав кмет имаме, какво момче… ние в Кричим няма от какво да се оплачем.

Та така – щом на един кмет на малка община (Кричим е една от малкото в България, в която няма друго населено място) името му се носи в центъра на София, няма как да не е обичан, да не е работил за хората.

Честит имен ден, Атанас Калчев!

На 18 януари Православната църква почита паметта на Свети Атанасий Велики. Светецът е познат като борец за автентичното и истинно учение на църквата. Свети Атанасий е определян като „баща на православното богословие, защото аргументира богословски и окончателно православната триадология – че трите лица на Светата Троица – Бог, Син и Свети Дух са единосъщни и равни. 

Свети Атанасий става знаме и стълб на православието след Първия вселенски събор, когато арианите на изток получават много голяма подкрепа. Тогава православните християни са гонени, преследвани и маргинализирани. Атанасий остава непримирим до послендите си дни срещу това статукво, заради което е живял в изгнание.

Роден е около 295 година в столицата на Египет Александрия в бедно християнско семейство. 

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Доли Партън мечтае за Рожен

Доли Партън (1946) – най-голямата певица в историята на кънтрито, със 7 Грами, 10 награди на Асоциацията на американското кънтри,…

Соколите от Марково клъвнаха Асеновец

Сокол (Марково) клъвна гостуващия тим на Асеновец 3:2 в голово зрелище. Мачът бе от 31-ия кръг на Югоизточна трета лига,…

Наградиха 4 от „Аякс“ в Куклен

Кметът на община Куклен връчи грамоти на ученици от СУ “Отец Паисий” за високи спортни постижения през март 2024г. Четирима…

ВиК в Куклен: Не поливайте с питейна вода

„ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД – Пловдив, предупреждава жителите на община Куклен, че във връзка с настъпване на летния сезон, очертаващото…

Загубена дебитна карта с пин в Кричим

Гергана Тодорова съобщава, че е намерена загубена дебитна карта в аптека Марешки в Кричим. Картата е на името на Надка…

- РЕКЛАМА -