5-те места в България с най-силна енергия

Рупите са едно от местата, които и според Ванга крият удивителна сила

MyRodopi 62 

България с богатото си културно наследство и разнообразна природа е дом на мистични и тайнствени места – от древни светилища до природни феномени. Има земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират. Посещавайки такова място, човек чувства лекота и изцеление, пише Ретро.

1. Едно от тези места е Перперикон. Светилище, разположено в Източните Родопи, извисяващо се на скален връх на 470 м височина. Напът към скалния град посетителите навлизат в мистичен свят, докосвайки се до древни цивилизации, оставили следите си по хълмистите склонове.

2. Друг източник на могъща енергия са Рупите. Баба Ванга неслучайно е избрала това място, на което да приема хилядите си посетители. Пророчицата е твърдяла, че Рупите излъчват могъща сила, способни са да изцеляват тялото и духа на хората.

3. Място, пълно с необикновени и невероятни легенди, е Белинташ. Тези земи край Родопите крият грижливо пазена тайна – „Скалата на познанието“. Това е местност, в която се преплитат тайнствени природни енергии и явления. Там магнетичните сили побъркват стрелките на компасите. През зимата само там снегът се топи мигновено, сякаш земята под него пари. Всеки, посетил това тайнствено място, споделя странни преживявания и усещания по време на престоя си.

- РЕКЛАМА -

4. Недалеч от Приморско, в прохладните гори на Странджа, се крие едно завещано от траките светилище – Бегликташ. Огромните скални късове, оформени от незнайни майстори, изграждат гигантска композиция в непристъпна местност. Археолозите са сигурни, че това не е природен феномен. Тук текат като реки енергийни потоци и мощни космически сили. Хората казват, че е достатъчно човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска, и то ще се сбъдне.

4. Още едно тракийско светилище и поредната неразгадана тайна по българските земи е Кован Кая или в превод „Скалата-кошер“. Мистерията тук се върти около това, че през годините са правени различни геофизични анализи, които показват, че около родопските скални светилища на траките има множество силни енергийни полета. И днес хора, които са по-чувствителни към енергията от Космоса, твърдят, че са откривали духовното си равновесие там.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Петдесетница е

Днес отбелязваме Петдесетница – Рожденият ден на Христовата църква или Ден на Света троица. Един от най-великите християнски празници, утвърдил…

Вампирката Аня Тейлър-Джой е тайно…

… омъжена близо две години за най-добрия си, по думите й, приятел – музиканта Малкълм Макрей. Това се случва на…

Джун Палмър е един от най-известните голи…

… модели в Англия през 60-те години на миналия век. Родена през 1940 в Лондон, започва кариерата си като топлес…

Линдзи Уагнър освен актриса е и писател

Линдзи Уагнер е американска актриса, носителка на награда Еми през 1977 г. за телевизионния сериал „Бионична жена“. Има и две номинации за Златен…

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на миналия век и става първата западна музикантка, интегрирала българска народна музика в песните…

- РЕКЛАМА -