Почина противоречивата футболна легенда О Джей Симпсън

MyRodopi 185  3 Коментара

Бившата футболна звезда О Джей Симпсън, който беше обвинен и в крайна сметка оправдан за бруталните убийства на бившата си съпруга и нейния приятел през 1994 г., е починал, съобщи семейството му. Той беше на 76 години.

„На 10 април нашият баща, Орентал Джеймс Симпсън, почина в битката си с рака. Той беше заобиколен от своите деца и внуци. През този период семейството му ви моли да уважавате желанията им за уединение“, се казва в изявление от семейството му.

През май 2023 г. Симпсън публикува видео в X, тогава известно като Twitter, разкривайки, че наскоро е „хванал рак“ и „е трябвало да направи цялата химиотерапия“. Той добави: „Изглежда, че го победих.“ Симпсън не уточни естеството на рака.

Тогава през февруари 2024 г. телевизионна станция в Лас Вегас съобщи, че Симпсън отново е бил подложен на лечение за неуточнен рак. Самият Симпсън публикува видео в X този ден, отричайки слуховете, че е бил в хоспис, въпреки че не потвърди или отрече съобщенията, че е болен.

- РЕКЛАМА -

Два дни по-късно в друго видео Симпсън благодари на хората, за които каза, че са се свързали с него, добавяйки „Здравето ми е добро. Искам да кажа, че очевидно се справям с някои проблеми, но мисля, че съм на път да го преодолея.“

Орентал Джеймс Симпсън, по прякор „The Juice“, счупи няколко рекорда като колежански и професионален футболист и разшири своята популярност и богатство като спортен коментатор, филмов и телевизионен актьор.

Всичко това се промени на 12 юни 1994 г., когато бившата съпруга на Симпсън, Никол Браун Симпсън, и нейният приятел, Рон Голдман, бяха брутално намушкани до смърт пред дома на първия в Лос Анджелис, квартал Брентуд. До дни полицията обяви намерението си да арестува бившата футболна звезда за убийствата.

Пет дни след убийствата 95 милиона американци гледаха как белият Форд Бронко на Симпсън – с дългогодишния му приятел Ал Каулингс на волана и Симпсън на задната седалка с пистолет, заплашващ да се самоубие – поведе полицията на 60 мили, ниска скорост телевизионно преследване в Лос Анджелис, което продължи около два часа.

В крайна сметка Симпсън се предаде на полицията и беше изправен пред съда за убийствата. През октомври 1995 г., след 11 месеца от избора на съдебни заседатели до произнасянето на присъдата, Симпсън е оправдан в процес, който се излъчва ежедневно по телевизията и се превръща в международна сензация.

Етикети:
Сподели
3 Коментара

Последни

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

- РЕКЛАМА -