Защо италианците не сервират пицата си нарязана на парчета?

Причината е трудна за отгатване

MyRodopi 48 

Потребителите на социалните медии признават, че са били изумени, след като са разбрали причините, поради които италианците не сервират пицата си нарязана на парчета.

Чудили ли сте се защо, ако отидете в автентичен италиански ресторант, пицата, която поръчате, не е нарязана? Не?

Ако обърнете внимание на хранителните си продукти, ще забележите ясните разлики между пица в американски стил и италианска пица.

Начинът на приготвяне, използваните съставки, използваните гарнитури често могат да бъдат по-големите разлики между двата вида пица.

- РЕКЛАМА -

Някои потребители на социални медии обаче признават, че никога не са знаели причината, поради която италианците традиционно не са склонни да нарязват пицата си на парчета, когато я сервират.

Нарязването на пицата просто прави цялото събитие по-лесно – можете да споделяте удобно, няма нужда да използвате прибори и дори можете да го ядете с ръце.

Когато храната не е предварително нарязана, човекът може да използва ножа и вилицата си и да няма как да яде с ръце.

Добрата пица се смята не толкова за бърза храна, а повече за преживяване. На местата, където пицата се сервира нарязана, тя се възприема като бърза храна. Това обаче не е така в Италия.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

„Родопи“ се побратими с Барчелона Поцо ди Гото

Заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова подписа споразумение за сътрудничество с кмета на италианската община Барчелона Поцо ди Гото адв.…

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

- РЕКЛАМА -