Иван Арнаудов спаси богоявленския кръст в Куклен

Албена Иванова 950 

Традицията за Йордановден беше спазена и тази година в Куклен. Отбелязването на Богоявление в Куклен започна с празнична литургия в двата храма „Успение Богородично” и „Свети Атанас”, отслужена от енорийските свещеници отец Янко и отец Иван.

Стотици кукленци се събраха днес на брега на реката около басейна с Христовия кръст на дъното му, за да посрещнат литийното шествие и да проследят отблизо кой ще хване кръста.

Да бъдат част от традицията и да споделят големия християнски празник с кукленци, на ритуала присъстваха кметът Мария Белчева, председателят на Общинския съвет Ива Дичева и зам.кметът Христо Божинов.

Заради хубавото време – температура на водата около 5 градуса и на въздуха около 11 градуса, имаше много повече желаещи да скачат във водата от предходните години. Тази година 17 смелчаци се наредиха около басейна, за да скочат в студените води и да спасят Кръста Господен. За всички тях от общинска администрация бяха подготвили фланелки с логото на община Куклен.

- РЕКЛАМА -

17-годишният Иван Арнаудов хвана символа на вярата в студените води на водния басейн. Младият мъж „спасява“ божият символ за първа година. Иван получи и парична награда от Община Куклен.

Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…

- РЕКЛАМА -