Уволняват ли новата расти кметица на Лилково?

MyRodopi 2.7k 

Назначената този месец расти кметица на Лилково Карамфила Петкова, която държи на прическа с расти, била в конфликт на интереси заради участието си в частно дружество, когато е назначена на поста от кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Това съобщи Телеграм канала https://t.me/LK359/12

Към момента няма коментар от Михайлов, нито от Петкова дали ще или вече е освободила поста.

Ето публикацията в канала едно към едно:

- РЕКЛАМА -

БОМБА! ШОК! КМЕТА ПАВЕЛ МИХАЙЛОВ ПОЛУЧИ НЕОЧАКВАН УДАР ОТ СВОИ ХОРА

Близки хора дънят кмета на „Родопи“ с лаишки действия и неглижиране на законите

Незаконно назначение, в противоречие със Закон за противодействие на корупцията, може би, стои в основата на това, по-малко от две седмици след назначаването на кметският наместник в Лилково Карамфила Петкова и бурното отразяване на събитието, на личната страница на Кмета Михайлов във Фейсбук, договорът на същата да бъде прекратен!

След направена проверка в НАП, се установи, че договорът на Карамфила Петкова, като кметски наместник в с. Лилково е прекратен по неизвестни, за сега причини.

Това доста странно прекратяване толкова скоропостижно е факт, който поражда редица въпроси и дава храна за развихряне на най-различни теории свързани с бързото отстраняване на г-жа Карамфила от поста кметски наместник на с. Лилково.

Едната теория е, че подобно на президентската администрация, която проспа канадското гражданство на бившият премиер Кирил Петков, така и администрацията на кмета Михайлов си е свършила работата през пръсти и не е догледала участието на Карамфила Петкова в „НЕМЕСИС-КП“ ЕООД, където все още има участие.

Всъщност г-жа Карамфила Петкова развива доста бурна икономическа дейност, показа справка в Търговският регистър. Чрез участието си в редица търговски дружества, като например „ТЕО ФРУТ“ ЕООД, което е с оборот от над 3 млн. лева, от където обаче през 2023 година е прекратила дейността си. Въпросът не е в това, че е икономически активна, напротив това е похвално. Въпросът е защо й трябва да си зареже печелившите търговски дейности, за да стане кметски наместник в село Лилково?!

Сега ще разберете защо?

Отговорът на този въпрос се крие в един доста нелицеприятен за Карамфила факт, който научихме в процеса на разследване на този случай. А той е, че въпросната фирма е била на бившият й приятел, където най-вероятно тя е била в ролята на бушон.

Вторият въпрос, които поражда това скоростно отстраняване на Карамфила е за това, доколко може да се вярва на преценката на кмета Павел Михайлов, след като, в типичния си стил, с фанфари и фойерверки обяви начначаването на Карамфила Петкова за кметкски наместник. Господин Михайлов, може би, иска да забрави или най-добре изобщо да не си спомня за този момент, но е факт, че той публично обяви Карамфира Петкова за човек „с богат трудов опит като ръководител и е доказан професионалист“!!! Питаме се само в каква професия точно е „професионализма“ и „богатият трудов опит“ на Карамфила?! Питаме се също защо кмета Михайлов излъга всички публикувайки в личния си профил явни неистини?

Казано по-просто защо излъга г-н Михайлов?!

Докато обществеността в с. Лилково и община „Родопи“ не получи адекватни отговори на тези въпроси, те ще тегнат над главите на Карамфила и кмета Михайлов, като дамоклев меч, като тъмен, буреносен облак, който ще подхранва непрекъснато от слухове и теории, коя от коя по пикантни и претендиращи за истината и само истината!

Очаквайте продължение!

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Затварят пътя Брестовица – Златитрап

Отсечката ще остане затворена за движение само днес, заради авариен ремонт. Ремонтните дейности ще бъдат извършени от Агенция "Пътна инфраструктура".…

Пловдивски полицай дърпа 3 локомотива в Златитрап

Най-силният българин - пловдивският полицай Мариян Димитров, ще се опита да постави нов рекорд като издърпа три закачени един за…

Милошев на среща с екскурзоводите

Министърът на туризма Евтим Милошев проведе официална среща със сдруженията на екскурзоводите, във връзка със съществуващата регулаторна рамка, която определя…

Ароматен домашен студен чай с праскови

Необходими продукти: 200 г захар 5 зрели праскови, 4 нарязани на парчета, а последната - на резени за сервиране 4…

Спортен празник в Куклен на новото игрище

Със спортен празник и футбол на малки врати в Куклен откриват модерно спортно игрище днес от 17:30 ч. С демонстрация…

- РЕКЛАМА -