Ситово остава без подпорна стена на моста

MyRodopi 1.7k  2 Коментара
Ситовци са крайно недоволни от орязването на парите за селото в бюджета на община „Родопи“ и особено относно проекта за падналата подпорна стена преди моста на Гоговска чешма и липсата на общ кадастрален план на селото.
Ето въпросите, които задава Виделина Врачева, администратор на страницата „с. Ситово“:
1. Защо, за поредна година се прехвърля от предходния бюджет сумата за проект на падналата подпорна стена , непосредствено преди моста на „Гоговска чешма“?
2. Колко време е нужно, за да бъдат заделени пари и какво ще се случи, ако моста падне ?
3. Защо през всичките тези 3.5 години, през които заемах поста „кметски наместник“ на Ситово, нито веднъж не беше уважено искането ми за изготвянето на КРП -Общ кадастрален регулационен план на Ситово, а точно сега един месец след моето доброволно напускане , се отделят пари, но не за урбанизираната територия ?
Вместо да се улесни пребиваването на хората в Ситово и да се очертаят ясни рамки ,относно техните имоти се отделят пари за контактна зона извън територията на селото.
Кой има интерес от това? И какво ще се случи, ако на по-късен етап, когато кадастрален план бъде изготвен, той отново се препокрива с тези карти на контактната зона?
Ще се преработват?
Ще се дават нови пари?
Кому е нужно това?
Това ли е най-големият проблем на Ситово?
Уважаеми съселяни, Ситово има доста по-належащи проблеми, от това да бъде направена карта на контактната зона, която е извън урбанизираната територия, защото Ситово страда от недостиг на вода.
Защото Ситово няма нормални улици.
Защото в Ситово хората нямат нормален достъп до имотите си. Защото в Ситово в следствие на неглижирането в годините, падат подпорни стени.
Защото в Ситово общинската сграда на площада тъне в разруха. Последната останала читава такава, визирам Кметството е в плачевно състояние отвън.
На всички наши въпроси беше отговорено уклончиво, извън темата и по никакъв начин не се даде яснота, защо точно сега трябва да бъдат усвоени едни 40 000 лв за Ситово, но не за ситовци, а за територията, която граничи със селото. Тоест неурбанизираната територия.
Като цяло, обсъждането премина с доминиращо, подигравателно и на моменти вулгарно отношение, което е недопустимо за хората, в чиито ръце е отговорността за нашето населено място.
Ще завърша своя пост обективно , като цитирам Айн Ранд – знаково име за философията и литературата през XX в. Тя става световноизвестна с рационална философия, наречена от нея „обективизъм“.
Кога едно общество е обречено?
Наблюдавайте парите. Те са барометър за достойнствата на обществото.
Етикети:
Сподели
2 Коментара

Последни

Пустите копейки станали московци

Пустите копейки на "Възраждане", БСП и ИТН внасяли вот на недоверие към служебния кабинет. Най-добре да го внесат в Конституционния…

4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

4 години кметът на община "Родопи" Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица,…

Над 1,8 млн. туристи от началото на зимния сезон

Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция За периода 1 декември 2023 г. – 25 март 2024 г., регистрациите…

Кели Брук с перфектните форми на ХХI в.

Британският модел и актриса Кели Брук (44) се оказва с перфектните форми, според изследване на американски учени от университета в…

„Тайната вечеря на дяков Левски“ в Перущица

Театрално-музикален център Кърджали кани на представление по пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дяков Левски" в читалището в Перущица.…

- РЕКЛАМА -