11.52% са гласувалите в Смолянска област към 11 ч.

MyRodopi 2.1k 

В Районната избирателна комисия в Смолян е постъпила жалба от коалиция, в която се твърди, че има неправомерно участие в изборния процес на служители на държавната и общинската власт.  Предстои РИК да се произнесе по нея.

В община Доспат всички кметове на населени места са пълномощници на партия, като организатори на изборите не могат да бъдат там, посочват жалбоподателите.

Избирателната активност в областта е 11,52% за народни представители, а 11,33%  за Европарламент. Най-активни са избирателите в Рудозем, Мадан и Борино.

Над 2000 са гласувалите в Смолян.

- РЕКЛАМА -

От сутринта в над 10 секции в областта имаше оплаквания за проблеми с машините за гласуване.

„Излезна ми само единият списък – за европейски. Другият списък за народни представители не можа да ми излезне на машината. Отгоре за всички избори натиснах копчето, обаче ми излезна само единият списък, за него гласувах“.

Мъжът беше допуснат да гласува с хартиена бюлетина за Народно събрание. Към този час изборите протичат спокойно и няма опашки.

Към 11 ч. машините, с които е преустановено гласуването са 42 общо, 2 от тях са извън страната – в Цюрих и в Текирдаг, а останалите 40 са в страната. Това съобщиха от ЦИК.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Петдесетница е

Днес отбелязваме Петдесетница – Рожденият ден на Христовата църква или Ден на Света троица. Един от най-великите християнски празници, утвърдил…

Вампирката Аня Тейлър-Джой е тайно…

… омъжена близо две години за най-добрия си, по думите й, приятел – музиканта Малкълм Макрей. Това се случва на…

Джун Палмър е един от най-известните голи…

… модели в Англия през 60-те години на миналия век. Родена през 1940 в Лондон, започва кариерата си като топлес…

Линдзи Уагнър освен актриса е и писател

Линдзи Уагнер е американска актриса, носителка на награда Еми през 1977 г. за телевизионния сериал „Бионична жена“. Има и две номинации за Златен…

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на миналия век и става първата западна музикантка, интегрирала българска народна музика в песните…

- РЕКЛАМА -