Бащата на Ума Търман е будистки монах…

MyRodopi 1.2k 

… а майка й – хипи и бивш фотомодел, след това психотерапевт.

Баща й, Робърт, който ставапрофесор по източни религии в Колумбийския университет, и майка й Нена фон Шлебрюге, я кръщават Ума по името на индийска богиня, което обаче в Япония означава кон и актрисата изпада в няколко конфузни ситуации в Страната на изгряващото слънце. На индийски пък името означава „даваща блаженство“.

Баща й е първият американец, който става будистки монах и е посветен лично от Далай Лама.

Скоро монашеският живот му доскучава и той се завръща в САЩ и започва да преподава в религиозния факултет на Колумбийския университет.

- РЕКЛАМА -

Майката на Ума, коато е шведка, пристига в САЩ и започва работа като модел, живее сред хипитата през 60-те години на ХХ-век, за кратко е съпруга на идеолога на „контракултурата“ и настоящ водещ психотерапевт – Тимъти Лиъри.

Ума Ума Каруна Търман, номинирана за „Оскар през 1994 за „най-добра женска поддържаща роля“ – „Криминале“) и известна най-вече с ролята си във филма на Куентин Тарантино „Убий Бил.

През май 1998 г. Ума, която тогава е на 28, се омъжва за партньора си от филма „Гатака“ – Итън Хоук. Това е нейният втори брак.

Първият ѝ съпруг е също актьор – Гари Олман, с когото се развежда поради непрекъсните му пиянски скандали и изневери. С Итън Хоук имат две деца – Мая и Левон.

След развода си с Хоук Търмън живее с бизнесмена Арпад Бюсън, с кого започва да излиза през 2007 г., но обявява официално връзката си през юни 2008 г. През февруари 2012 г. сп. „Лайф и Стайл“ пише, че Търман е бременна. На 15 юли 2012 г. Ума Търман ражда момиченце на Арпад Бюсон.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Затварят пътя Брестовица – Златитрап

Отсечката ще остане затворена за движение само днес, заради авариен ремонт. Ремонтните дейности ще бъдат извършени от Агенция "Пътна инфраструктура".…

Пловдивски полицай дърпа 3 локомотива в Златитрап

Най-силният българин - пловдивският полицай Мариян Димитров, ще се опита да постави нов рекорд като издърпа три закачени един за…

Милошев на среща с екскурзоводите

Министърът на туризма Евтим Милошев проведе официална среща със сдруженията на екскурзоводите, във връзка със съществуващата регулаторна рамка, която определя…

Ароматен домашен студен чай с праскови

Необходими продукти: 200 г захар 5 зрели праскови, 4 нарязани на парчета, а последната - на резени за сервиране 4…

Спортен празник в Куклен на новото игрище

Със спортен празник и футбол на малки врати в Куклен откриват модерно спортно игрище днес от 17:30 ч. С демонстрация…

- РЕКЛАМА -