Блокажите на зърнарите вече и по магистралите

MyRodopi 1.9k 

В Пловдивско протестиращите земеделски производители ще се съберат в 10 часа на кръговото кръстовище край село Труд, а от 12 до 14 часа ще затворят и двете платна на АМ “Тракия”.

В уведомлението, което са изпратили от местния съюз на зърнопроизводителите до кмета на община Марица се посочва, че това ще стане за периода от 12 до 14 часа.

В Ямболска област ще бъдат блокирати отново изходите към АМ “Тракия”. Между 10 и 15 часа ще бъде спряно движението в района на селата Дражево, Кабиле и Веселиново.

Затворен в тези часове ще е и пътят между Ямбол и Сливен.

- РЕКЛАМА -

Преустановен ще е трафикът на международния път от ГКПП “Лесово” към п. в. “Петолъчката”. Протестиращи заявиха, че ще опитат да блокират магистралата и в двете посоки на пътен възел “Хаджидимитрово”.

Фермери от област Кърджали ще затворят за час международния път за Гърция. Акцията ще се проведе на пътен възел “спирка Джебел” между 11 и 12 часа.

В 11 часа производителите от област Благоевград ще се съберат на международния път Е-79 –  край полигона на областния център.

Фермерите се подготвят за масов поход към столицата в началото на следващата седмица. Сред основните им искания са оставка на земеделския министър Кирил Вътев и отмяна на готвените от догодина рестрикции.

Продължават фермерските блокади и в Плевенско. Очаква се между 10 и 15 часа да бъде затворен главният път София – Русе – при село Горни Дъбник и при град Славяново, както и на пътят Плевен – Ловеч при село Брестовец.

Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Така се чества Деня на земята в Кричим

22 април - ДЕН НА ЗЕМЯТА 2024 в СУ "П. Р. Славейков", гр. Кричим ЗАЕДНО можем повече! Браво!

Павле Михайлов с трети клас от Браниполе

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов посрещна учениците от трети клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Браниполе.…

Асфалтираха „Индже войвода“ в Цалапица

Улица „Индже войвода“ в Цалапица е с нов асфалт и тротоарна настилка, хвали се кметът на "Родопи" Павле Михайлов. Според…

Две важни съобщения за Марково

Кметството на село Марково уведомява жителите, че във връзка с изграждането на Колектор I на канализацията кръстовището пред ресторант Двата ореха…

Те изчистиха коритото на река Девинска

В Девин се проведе ежегодната акция по почистването на градската част на река Девинска, организирана от Община Девин, Клуб по…

- РЕКЛАМА -