Те изчистиха коритото на река Девинска

MyRodopi 1.3k 

В Девин се проведе ежегодната акция по почистването на градската част на река Девинска, организирана от Община Девин, Клуб по спорен риболов „Девин“ и „Девин“ ЕАД.

Активно участие в инициативата взеха представители на ИАРА Смолян, местното Ловно-рибарско дружество и служители-доброволци на компанията заедно с техните семейства.

Всички 25 малки и големи участници обединиха усилия и само за няколко часа успяха да съберат близо 150 кг. отпадъци и да разчистят падналите клони по брега на река Девинска в участъка от стадион Девин до градската ѝ част.

Ежегодното почистване на река Девинска се осъществява всяка пролет, като тази година е точно навреме за предстоящите квалификации и състезания за новия сезон.

- РЕКЛАМА -

Риболовната зона „Хвани и пусни“ в града ще посрещне в почистения участък 44 риболовци от цялата страна за Trout Cup Devin 2024, организиран на 27-28 април.

Трасето ще бъде домакин и на Световното първенство по улов на пъстърва с естествена стръв през 2025 година.

 

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

- РЕКЛАМА -