Екскурзоводите се оплакват на временен министър

MyRodopi 767 

Временният министър на туризма Евтим Милошев проведе среща с Асоциация на екскурзоводите в България, Сдружение „Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България“, Сдружение „Съюз на екскурзоводите в България“ и Югоизточен съюз на екскурзоводите „Ваня Райчева“.

„Готовността за летния сезон е мой основен приоритет. Само допреди няколко дни бях на Ваше място и знам колко е важно бизнесът да бъде чут от институциите. Затова в мое лице имате човек, който ще бъде полезен за туристическия сектор“, заяви министър Милошев по време на срещата.

Представителите на екскурзоводите представиха актуалните пред тях проблеми, но като най-наболели изтъкнаха сивия сектор в бранша и липсата на адекватна инфраструктура, която да подпомага развитието на туристическата услуга.

„Липсват ни туристически центрове, защото това е връзката между екскурзоводите и туристите. Належащо е да бъде създадена и туристическа полиция, защото без нея нашият труд е безсмислен“, подчерта Ива Докова от Асоциацията на екскурзоводите в България.

- РЕКЛАМА -

От сектора подчертаха недостатъчните, а на места неточни указателни табели, която показват местоположението на туристическите обекти.

„На места липсват указателни табели, понякога те са с грешна идентификация, срещаме и големи затруднения със санитарните възли в цялата страна. Искаме туристи, а когато те дойдат, се сблъскваме с проблеми от това естество“, каза Любомир Попйорданов – председател на Управителния съвет на Сдружение „Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България“.

Екскурзоводите у нас поискаха съдействие от министър Милошев и относно възможността за по-голяма контролна дейност за борба с нелоялната конкуренция в сектора и изразиха своята подкрепа и кредит на доверие към него.

Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

- РЕКЛАМА -