Ето откъде зареждат с райски газ нощни клубове

MyRodopi 2.8k 

Съвместната операция е проведена от служители на отдел „Икономическа полиция“, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална здравна инспекция

Акцията е осъществена на 5 февуари след получена първоначална информация в отдел „Икономическа полиция“ към областната дирекция на МВР, че от склад в Северна промишлена зона в Пловдив се извършва търговия с диазотен оксид – т.нар „райски газ“.

За проверка на сигнала е сформиран екип с участие и на представители от ОДБХ и РЗИ и са предприети необходимите действия на адреса.

Изяснено, че помещението се стопанисва от дружество с предмет на дейност специализирана търговия на едро с други хранителни стоки, но без регистрация в Агенция по храните съгласно действащото законодателство.

- РЕКЛАМА -

За това нарушение от ОДБХ е връчена покана на единия от управителите за съставяне на акт.

Издадено е и разпореждане за възбрана за реализация /продажба/ на откритите над 9600 флакона и около 30 хиляди патрона с диазотен оксид с различни аромати, поради липса на етикети на български език съгласно Регламент № 1169/2011 г. на Европейски съюз.

За нередностите от двете компетентни институции са изготвени и съответните констативни протоколи.

При инспекцията в склада са намерени и около 50 хиляди латексови балони, с най-вероятно предназначение за пълнене с райски газ.

В тази връзка разследващите от отдел „Икономическа полиция“ продължават проверката за изясняване на произхода на стоката – кога и с какви документи е внесена на територията на РБългария. След приключването й материалите ще бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Случаят е повод полицията да напомни, че диазотният диоксид е предназначен единствено за влагане при производство на сметана за сладкарската промишленост, а не за лична употреба.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Агнешка чорба за Великден

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ агнешки дреболии - 500 г дроб и чревца пресен лук - 3 стръка моркови - 1 бр. олио - 3 - 4…

Започват проверки на храните преди Великден

Агенцията по храните тръгва на проверки преди великденските празници. Инспекторите ще следят за качеството на всичко това, което бихме сложили…

Най-сексуалната жена на 2010-а

Кристина Хендрикс (1975) е определена от читателите на „Ескуаър“ за най-сексуалната жена в света през 2010, както и за най-красивата…

Непотъващата Кейт Уинслет…

… на 40 се снима за „Ескуайър“ (2015). Същата година позира на корицата и на „Стийв Джобс“ магазин. Но се…

Линда Лавлейс, дълбокото гърло

Линда Лавлейс (1949) взриви Америка и света с филма „Дълбокото гърло“ (1972), а лентата изуми дори Хю Хефнър, издателя на…

- РЕКЛАМА -