Каним Норвегия на еко туризъм у нас

MyRodopi 865 

„България предлага възможности за различен вид туризъм – културен, винен, кулинарен, еко туризъм в автентични малки селища във вътрешността на страната ни и това би било изключително интересно преживяване за потенциалните туристи от Норвегия“.

Това заяви заместник-министър Ирена Георгиева на среща със заместник-председателя на парламентарната асамблея на НАТО и член на комисията по бизнес и индустрия Свере Мирли.

Срещата е част от програмата за посещението на заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева в Осло, Норвегия.

По време на разговора беше обсъдено поддържането на активен двустранен диалог между България и Норвегия не само в областта на туризма, сектор, който крие голям потенциал, но и във всички области на взаимен интерес.

- РЕКЛАМА -

Подчертан бе и фактът, че през 2026 година ще бъдат отбелязани 120-години от установяването на дипломатически отношения между България и Норвегия, а през май 2021 г. в Осло е открита Българо-норвежка бизнес камара и разчитаме много на по-активните контакти между бизнесите на двете държави.

Норвегия, наред с Германия и Австрия, е сред страните, които могат да дадат висока добавена стойност на българския туристически продукт, особено в сегмента му за СПА и медицински туризъм.

През 2023 г. страната ни е посетена от близо 50 хил. норвежки туристи, което е 75% ръст спрямо 2022 г. и с това е достигнато нивото отпреди пандемията от COVID-19.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Продава панорамни парцели 6-800м2 под Белащица

кодг 61645. Парцели УПИ от 600-800м2, в микрорайон за 20 жилищни имота между Белащица и Марково. Парцелите ще са за…

Вилните зони на Храбрино – на сухо

Във вилните зони на Храбрино ту има, ту няма вода, лошото е, че няма никаква яснота кога и за колко…

Волейболистките ни до 18 – еврошампион!

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния…

4 общини събраха над 19 хил. лв. за мъж от Лъки

Над 19 хиляди лева събраха хора от четири родопски общини - Лъки, Чепеларе, Мадан и Златоград за лечението на Кадир…

Два дни младежки фест в Чепеларе

Заповядайте на "ТУКА Е ТАКА ФЕСТ" на 3 и 4 август в Градския парк на Чепеларе. Младежкият двудневен фест ви…

- РЕКЛАМА -