Лаптопаджийски лагер в Пампорово

MyRodopi 1.6k 

Офис до пистите в Пампорово и съчетаване на работното време със ски спускания от Снежанка и Мечи чал е напълно възможно според организаторите на поредния Лаптопаджийски лагер в Пампорово и Чепеларе.

Инициативата за работна ваканция се състои за 10-а поредна година, превръщайки се в самостоятелен туристически продукт още преди да се наложат дистанционните офиси около ковид пандемията.

Сред посетителите на това издание на Лаптопаджийския лагер са IT специалисти, предприемачи, представители на неправителствени организации, кемперджии, каза пред БТА Станислав Вангелов, организатор и основател на лагера.

Ваканцията за работохолици е насочена главно към български потребители, а във фокуса са млади семейства с деца, които избират места с чист въздух за фамилната почивка. Пазарният сектор на Лаптопаджийския лагер са представители на дистанционно упражнявани професии, чийто обхват се разширява след опита с домашните офиси през пандемията.

- РЕКЛАМА -

Резервации за ваканция край пистите тази зима са направили и корпоративни екипи, които идват в Пампорово и Мечи чал с намерения за сплотяващ колектива работно-почивен режим. Това няма нищо общо с познатите тиймбилдинги, които обичайно залагат на развлекателната част, каза Станислав Вангелов.

Корпоративните групи пристигат за споделяне на работния график сред комфорта на планинската дестинация. Дългогодишните посетители на Лаптопаджийския лагер се връщат заради комбинацията от чист въздух, природа, традиционна родопска храна и възможност за спорт в работно време. „Лаптопаджиите“ могат да бъдат забелязани сутрин, посрещайки изгрева, на скиорски разходки край пистите. Чепеларе се опитва да възстанови климатолечението, а ние го правим по натурален начин чрез дигитално работещи хора, допълни Вангелов.

Лагерът за работещи с лаптопи до пистите продължава през март, а в програмата са включени поредица от събития. Йога занимания, зумба, курс по снежна фотография, кулинарна работилница, уроци как се правят родопски гайди, горска педагогика за деца са част от инициативите в лагера. Предвиден е и лавинен курс за деца, който да обучи младите скиори и сноубордисти от свободния стил.

Дистанционният работен лагер осигурява работна среда с високоскоростен интернет, а ваканционните офиси в Пампорово, Чепеларе и край връх Мечи чал са определени като „зони за рестартиране“.

Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пиян от Куклен уби приятел по чашка в спор за шише

49-годишният Мариян Паскалев застава пред Окръжен съд Пловдив днес за убийство с особена жестокост на свой приятел по чашка и…

Мъж от Ягодово запали 8 фирмени коли

Мъж от Ягодово, запалил 8 автомобила, от които 7 фирмени, застава пред Окръжен съд Пловдив днес. Срещу подсъдимия Г. Ш.…

Търсят изход от кризата с кадри в туризма

В петък министър Евтим Милошев призова парламента да  гласува промяна в Закона за чужденците в Република България. Браншът даде светкавично…

10-те най-нездравословни мазни храни

През последните няколко десетилетия познанията ни за мазнините в храните се промениха. През 90-те години на миналия век смятахме, че…

Пухкав кекс със сладко и кисело мляко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ яйца - 1 бр. захар - 1 ч.ч. олио - 3/4 ч.ч. кисело мляко - 1 ч.ч. сода бикарбонат - 1 ч.л. брашно -…

- РЕКЛАМА -