Чепеларе чества 105 г. на Николай Хайтов

MyRodopi 914 
На 12 юни 2024 г. (сряда) от 17:30 часа във фоайето на НЧ „Родопска искра 1880“ – Чепеларе ще бъде открита изложба с конкурсни илюстрации по „Диви разкази“ на Николай Хайтов.
Уникални илюстрации и дърворезби разкриват съвременния прочит на незабравимите разкази от възпитаници на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ – София, Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Акад. Николай Хайтов“ – Варна и Националната художествена академия.
Изложбата е дело на Фондация „Памет“ по повод 105 годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов, под патронажа на Министерство на културата на Република България.
Съорганизатори на проявата, посветена на 105 години от рождението на именития български писател са Община Чепеларе и НЧ „Родопска искра 1880“ – гр. Чепеларе, с подкрепата на Южно централно държавно предприятие – Смолян.
Синът на акад. Хайтов – арх. Здравец Хайтов – председател на Фондация „Памет“, ще представи изложбата и ще разкаже за предвидените поредица от мероприятия, посветени на годишнината в национален мащаб.
Към момента експозицията радва посетителите на Държавен архив – Смолян, който днес чества своя професионален празник – Международния ден на архивите с Ден на отворените врати.
👉Изложбата ще бъде експонирана в НЧ “Родопска искра1880“ – гр. Чепеларе от 12 до 19 юни 2024 г.
На 12 юни 2024 г.(сряда), когато официално ще бъде открита експозицията, по повод 105 години от рождението на Николай Хайтов, посетителите ще могат да се насладят и на вълнуваща среща с писателят Георги Връбчев, който ще представи книгата си “На майка България“ в библиотеката на НЧ „Родопска искра 1880“ – Чепеларе от 18:00 часа.
Не пропускайте❗️
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Петдесетница е

Днес отбелязваме Петдесетница – Рожденият ден на Христовата църква или Ден на Света троица. Един от най-великите християнски празници, утвърдил…

Вампирката Аня Тейлър-Джой е тайно…

… омъжена близо две години за най-добрия си, по думите й, приятел – музиканта Малкълм Макрей. Това се случва на…

Джун Палмър е един от най-известните голи…

… модели в Англия през 60-те години на миналия век. Родена през 1940 в Лондон, започва кариерата си като топлес…

Линдзи Уагнър освен актриса е и писател

Линдзи Уагнер е американска актриса, носителка на награда Еми през 1977 г. за телевизионния сериал „Бионична жена“. Има и две номинации за Златен…

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на миналия век и става първата западна музикантка, интегрирала българска народна музика в песните…

- РЕКЛАМА -