Измамиха семейство от Яврово с дървена къща

MyRodopi 2.2k 

Майстор на сглобяеми дървени къщи застава пред Районен съд Пловдив по дело за измама на семейство от Яврово, община Куклен.

На 11.11.2018 г. М.С.К. заблудил А.Д.Д. и М.Д.Я., че ще им построи сглобяема дървена къща, като с това им е причинил имотна вреда в размер на 33 100 лв.

Подсъдимият е собственик на фирма, чийто предмет на дейност бил свързан с дърводобив, преработка, производство и търговия с дървен материал, дърва за огрев и др.

Фирмата му обаче никога не била извършвала дейност, не разполагала с производствена и складова база, нямала регистрирани касови апарати, договори за наем на помещения или машини или други обстоятелства, които да иницират извършването на каквато и да било дейност.

- РЕКЛАМА -

Въпреки това М.С.К.  публикувал обява в сайта ОLХ, където се рекламирал като строител с богат опит в изграждането на сглобяеми къщи.

В обявата имало и прикачени снимки на готови негови проекти.

Тази обява именно видял и пострадалият А.Д.Д.  и заинтересован от обявените от подсъдимият цени, които се отличавали като значително по-изгодни в сравнение с други подобни обяви, се свързал с него и се договорили да се срещнат лично на терена на имота.

В действителност подсъдимият нямал опит в строителството на дървени къщи и твърденията му, че има реализирани проекти не било вярно, а целта му била да се облагодетелства неправомерно за сметка на пострадалите лица.

Съдия по делото е Зорница Тухчиева.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Изабела Роселини – актрисата писател

Изабела Роселини /1952/ е дъщеря на голямата шведска актриса Ингрид Бергман и на италианския кинорежисьор Роберно Роселини. През 1976 г.…

Дакота Джонсън – детето-чудо на киното

Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в Остин, Тексас, САЩ. Майка ѝ е Мелани Грифит – носителка…

Ветераните на Ботев и Локо в благотворителен мач

Организационен комитет, в състав: Павел Михайлов- кмет на Община „Родопи“, Десислава Терзиева- кмет на с. Марково и клубовете на ветераните…

Пилешки бутчета от Христо – последен, ТОП вариант!

Продукти: Пилешки бутчета - долни. Подправки: чубрица, лют червен пипер, черен пипер, кимион, майонеза, бира, соев сос, чесън /пресен или…

Училището в Ягодово чества 24 май с „Галерия на открито“

С "Галерия на открито" и два спектакъла, ученици и преподаватели от основно училище ,Неофит Рилски" в Ягодово, отбелязаха 24 май - Денят…

- РЕКЛАМА -