Международна здравна конференция в Пампорово

MyRodopi 1.4k 

В периода 10-12 май 2024г. в курортен комплекс „Пампорово“, хотел „Перелик“ ще се проведе Национална конференция с международно участие на тема: „Обществено здравеопазване. Национални и регионални проблеми и възможности за решения“.

Конференцията се организира от Сдружение „Клъстер на здравните региони,“ Сдружение „Югоизточно европейски медицински форум“ и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Над 400 представители на медицинската наука и практика от България и лектори от Югоизточна Европа ще вземат участие във форума и ще дебатират по най-актуалните проблеми на общественото здравеопазване през ХХI век. На събитието ще присъстват практикуващи лекари, директори/мениджъри на лечебни заведения, професионалисти по здравни грижи – медицински сестри и акушерки, народни представители от всички политически партии, представители на централната и местна изпълнителна власт, национални и регионални специализирани институции от цялата страна, неправителствени организации и съсловни организации.

Основната цел на конференцията е да направи обективен системен анализ на структурата на системата на здравеопазването в България и нейната ефективност и да постави началото на нов обективен дебат по въпросите на общественото здравеопазване и бъдещите здравни политики за качествени и съвременни здравни услуги, съответстващи на потребностите на гражданите в региона на Западните Балкани.

- РЕКЛАМА -

Научната част на събитието, която ще се състои на 11 май 2024г. от 9.00 – 17.00 часа, включва презентации и дебат за актуалното състояние на общественото здравеопазване в страната.

По време на събитието тържествено ще бъде честван Международния ден на сестринството.
С настоящето отправяме покана към Вас за участие в Научната конференция с международно
участие по проблемите на общественото здравеопазване – 10-12 май 2024г. хотел „Перелик“, курортен комплекс Пампорово.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

Джипът на НСО с К. Петков се е движил със 160 км/ч при катастрофата

"Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на входа на Аксаково не е имал добра видимост заради пътни…

- РЕКЛАМА -